Thursday, 6 June 2013

ANNIVERSARY PERTAMA KAMI. ALHAMDULILLAH.

Assalamualaikum
Hyeeee.... Heeee dah masuk 6 June 2013.  So genap la setahun aku bergelar isteri kepada Muhd Al-Farabi. Pejam celik pejam celik dah setahun kan? Sekejap sungguh masa berlalu. Aisyah pun dah 3 bulan beberapa hari yang lepas, dan aku pun dah 25 tahun. Hehehe...

Sepanjang berada alam perkahwinan ni, banyak benda yang aku belajar. Banyak sangat. Salah satunya bertolak ansur. Yelaaa kan, dulu aku ni kan asyik nak menang aje. Dengan kata lain pentingkan diri sendiri. Hehehe. Now dah tak kisah, maybe dah matang kot? (gila tak matang, dah 25 tahun kowtttt). Sedikit sebanyak, bila dah kawin ni, totally change la kan. Nak nak bila dah ada anak. Aku yang dulu bukan aku yang sekarang. Tapi aku tetap aku la kan. 

Esok mungkin kami bertiga akan balik Negeri Sembilan. Sambil bercuti dan ziarah mertuaku dan sedara-mara Encik Rumate. Kiranya memang mengimbau kenangan la, dah la anniversary, pastu kembali ke tempat nikah pulak kan. Hahahaha... Yawwww...

Aku pun dah siap berinai la pulak kan. Tapi biasa la bila dah pakai sendiri, comot pfffttttt. Saja je sbenarnya tapi pas pakai rasa termalu sendiri bila Encik Rumate tengok, kata dia "amboiiiii...." hahahaa... Yawww....

So ucapannye... Emmm... Semoga perkahwinan kami kekal hingga ke akhir hayat, kekal bahagia, kekal dalam segala-galanya. Dan semoga aku lebih matang lagi untuk hadapi cabaran2 yang mendatang, mampu jalankan tanggungjawap sebagai ibu yang mithali dan isteri yang solehah. Amin. Sayang ayah Aisyah!! 

p/s : kalau nak ikutkan, pantang 100 hari bersalin kt Aisyah lagi 4 hari. tapi memandangkan dah anniversary, mlm esok malam jemaat plak tu, kita cukupkan aje 100 hari la ehhhh... boleh gitu??? kakakakakakaa....
Salam Sayang,

4 comments:

Fizalinolie said...

Selamat ulangtahun pertama. Fiza pulak yang ke-3. Hehe.

Lydia Miza said...

Selamat ulangtahun perkahwinan. Moga kekal bahagia ke akhir hayat. Nnt pm br awin hilang dah hp sewel:( tp xde whatsapp dah ada viber je

aDisH.sHidA said...

selamat ulangtahun pertama awin n abi...semoga kekal bahagia hingga ke syurga..next year aisyah dapat adik la ye kalau gtu

kiera'sakura said...

selamat ulang tahun perkahwinan awin dan suami. semoga rumah tangga kekal mewangi hingga ke syurga.

dah boleh start panggil aisyah kakak la hahaha :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...