Monday, 18 February 2013

KAMI NAK BERCUTI KE EIFFEL TOWER!!

Assalamualaikum,
Ehhh.... Semalam dah updated, arini update lagi? Hahaha... Besa la noh, mood nak menaip ni bukan boleh beli kat kedai. Kalo boleh beli dah lama beli stock untuk sebulan or setahun terus. Tapi gitu lah, mood ni kadang rajin kadang malas. Bila dah bosan macam gini, terus la idea menaip tu datang tak berjemput...

Encik Rumate ke Kuantan selama seminggu. Hari Khamis habis la kot kerja dia kat sana, esoknya baru balik. Ha? Kerja apa? Selalu pi sana sini kann.... Hahaha... Kerja biasa2 aje kat company engineering. Bukan company sendiri pun. Insyallah kalau ade rezeki masa akan datang, bukak la kot company engineering sendirik if nak duit banyak2. Hahaha. Nanti boleh la tiap2 hujung minggu pi overseas kan. Shopping2 kat London, honeymoon kat Paris, pi Mekah tiap2 tahun. Wow!! Berangan2 kot la boleh jadi kenyataan. Hehehe.

 Eiffel Tower ni memang sangat cantik. 
Memang beruntung sapa yang dah pegi..

Tapi sangat rugi kalau ke Mekah ni tak pernah jejak kaki...

Sepanjang ketiadaan Encik Rumate, aku tak la kesorangan. My mama, abah, adik is pun ade temankan. Memang mama kata lepas raya cina dia nak mai jaga sampai la habis pantang. Thanks mama. Aritu mama bosan, mama ke Kelantan 2 hari. Tapi rumate aku ade la. Mana boleh tinggal sorang2.

Tadi pagi aku nak start keta. Dah lama tak berpanas enjin tu ha. Ingat nak pi la round2 kat taman rekreasi tu ha, sekali stereng xmuat perut. Kebelakangkan seat tapi kaki tak sampai nak tekan break. Huhuhu. So, mintak abah aje yang tolong bawak keta pi jalan2. 

Dah tak lama dah. Minggu depan masuk 36 minggu. Seminggu lepas tu masuk 37 minggu. Means baby dah matang dan akan keluar bila2 masa aje yang dia suka. Kekadang rasa excited nak tengok baby. Kekadang rasa takut pun ade. Yela kan, orang kata sakit bersalin ni antara sakit yang paling menyakitkan di dunia. Apa pun, moga semua selamat dan dipermudahkan. 
p/s : doakan kami ya!! macehh... :)

Salam Sayang,

6 comments:

Puteri BeriBiru said...

assalam..
adik syg.rindu kamu. moga selamat melahirkan.sayunya hati bila fikir kandungan kita hampir seusia. kalaulah ia masih hidup....

Mrs. Abi said...

kalo umurnya pnjang mesti akak pun tgh sarat juga kan... tapi xpe kak...insyallah ade lagi rezeki akak nnti... :)

AyueJean AJ said...

Takpe... mana tau angan2 menjadi nyata 1 ari nanti kan....
Semoga kelahiran baby tu dipermudahkan... =D

Sunah Sakura said...

nanti jangan lupa up gambar baby tau..kikiki

Mrs. Abi said...

ayujean : maceh :)

kak sunah : pic baby boleh ajee...insyallah :)

kiera'sakura said...

xlama lagi la kan. mesti mcm2 perasaan ada skang hihihi. org kata sakit tue mmg sakit tp bila pk nak selamatkan nyawa anak dalam tue tak sempat nak pk sakit. nt awin gtau betol ke x kata2 org tue ek hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...