Wednesday, 6 February 2013

SELUSUH??

Assalamualaikum...
Hummm... Alhamdulillah hari ni rasa badan dah sihat. Dah 2 hari rasa sakit kepala, leher pun rasa tegang, kepala panas. Tapi badan rasa sejuk sangat. Nak makan ubat, tapi pikir pasal anak dalam perut ni ha. So, tahan aje la. Sebelum ni selimut kasi peluh, tapi tak kebah sangat. Semalam memang kasi peluh punya kaw kaw, basah satu baju, baru rasa okey. Lega. Mungkin demam rindu kat Encik Rumate kot.

Hurmmm... Apa lagi eh nak cakap. Pasal baby... Semua alhamdulillah. Sekarang 33 minggu. Ahad ni checkup untuk 34 minggu. Now memang terasa perlukan somebody yang kasi support. Selalu nak ada orang disisi. Selalu call mama, selalu mesej or whatsapp kawan2. Yang mana amik berat, thanks sangat2. Yang mana langsung tak amik tau pun, its ok. 

Bila kandungan dah masuk 8 bulan, yang aku perasan, baby tak banyak tendang2 dah. Tapi dia suka macam menggeliat. Tapi ntah la, mana la nampak dia buat apa kan. Boleh rasa dia bergerak. Selera makan, memang dasyat. Kaki dah gemok! Muka dah kembang! Perut dah boyot! 

Emmmm... Sekarang aku tengah nak tahu tentang selusuh. Air selusuh? Ke minyak selusuh? Semalam ada baca orang kata selusuh tu minum bila dh sampai masa. Kalau minum awal, nanti sakit awal tapi jalan belum bukak. Tapi masalahnya, mak angkat ade kasi 2 botol air selusuh. Air botol mineral. Dia kata minum aje sikit2 kasi sampai habis. Dah habis pun sebotol. Errrr... Macam mana eh?

p/s : ada sesapa tahu pasal air selusuh? or pengalaman or petua or tips dari parents or family? share boleh?

Salam Sayang,

1 comment:

AyueJean AJ said...

AJ dah tentu takde pengalaman....
Semoga segalanya baik2 je sampai hari kelahiran tu okay... =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...