Tuesday, 19 February 2013

LAWA JUAK KITAK YA

Assalamualaikum,
Tadi pagi mama nak ke pasar ngan abah. Depa kata saja nak jalan2 pi pasar cuci mata. Lagipun semalam aku tersebut nak makan cekodok pisang. So, alang2 nak pi beli la terus. Maceh mama...

Mama ni aku memang aku boleh klasifikasikan sebagai seorang yang sangat menjaga keterampilan. Walau dimana beliau berada. Even tak kerja pun, pepagi duk tempek cream itu, cream ini, sublock, itu lah ini lah. Malam cream malam lah. Adoi. Ni tadi nak pi pasar pun, lama la jugak abah duk panaskan kete. Hehehe. Tapi cantik2 untuk suami, ape salahnye kannn. Hahahaha. 
Kalau aku, memang malas. Duk beli2 aje, tapi tak pakai. Tu sunblock beli mahal2, time nak keluar lupa pulak nk pakai. Time teringat, tak sempat pulak nak pakai. Time sempat, malas pulak nak pakai. Hehehe. Cream malam? Pakai 3, 4 malam pastu rimas. Cream siang? Pas esok, esok, pas esok, esok. Tak luak2. Mask tu duk ade beli ntah bila dah lupa, duk ade lagi. Mascara? mana duk ntah, keras dh kot. Hahahaha... Lipstick? Sejak beli dulu2 tak pernah sebatang pun yang habis. Pakai time memula kerja dulu je. Pastu duk balun lip balm je. Hehehe. 

Yang aku selalu pakai time nak kuar, cuma bedak muka, eye-liner, lip-balm. Cuma kalo malam nak kuar tu, if rajin pakai la blusher skit. Tu je. Eye-liner la yang kerap habis. Tapi yang mama punya, barang2 untuk muka aje satu beg kecik tu ha. Semua dah kontot2 means slalu pakai. 
suka tengok org korea, natural aje makeup diorang kan...

Mama kata, dalam 3 orang anak dara dia ni, sorang aje yang suka melawa ni, iaitu arwah Kak Alin. Yang lain, hampeh. Hehehe. Yang paling selekeh jatuh pada isteri Encik Abi ni haaaa... Yela duk t-shirt, jeans aje. Jarang bebenor le nk pakai blause keee... Dah tak minat nak melawaaa nak wat camne kannn...

p/s : orang sarawak kata, 'lawa juak kitak ya....' (takde kene mengena) hahahahhaa.... tata!!

Salam Sayang,

6 comments:

aDisH.sHidA said...

awin kira ok la pakai gak eyeliner n blusher..akak masa umo awin just sapu bedak baby je...mai la muka dah nampak ketuaan(jeragat dah mula naik..baru rerti nak pakai pelembab,cream..tp still masih sapu bedak baby..

eye liner x reti pakai blusher pernah pakai gatai pp...hahaha

Mrs. Abi said...

blusher tu xsesuai ngn kulit akak la kot... eyeliner dulu memula pakai pun comot, tp bila slalu pakai, dh expert...ceeeee hahaha.... dh tau dah mata kita ni sesuai yg mcm mana....kikiki...

kiera'sakura said...

eyeliner, lip balm pun kami mlas pakai kehkehkeh. slalu tue tempek cream buh bedak je. klu mlas pkai bedak je. klu xpkai rasa muka xbercahaya pulak gituuuuu hihihi. tp sejak preggy nie rasa selekeh sgt nape ntah huu

Iffah Afeefah said...

kene rajin utk suami

lainla awin mmg da comel

ehh

Sunah Sakura said...

kenapa kena ada jihyoooo dalam entri ni???? hahahahhaha...

Mrs. Abi said...

sbb jihyo natural beauty!!lalalalalalalalalala

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...