Thursday, 3 July 2014

TERINGIN NAK BUAT KUIH RAYA

Assalamualaikum
Semalam pergi Giant, usha2 barang dapur plus nak cari kot ada kuih-kuih raya yang nampak macam sedap untuk dikunyah after berbuka. Hehehe... Bukan apa, asyik nak mengunyah aja sekarang ni. Aisyah pon, pantang jumpa makanan nak makan. 

So, kami anak beranak pergi lah usha. Tapi sayangnya kuih raya yang dah dijual di pasaraya nampak cantik tapi macam tak sedap. Macam banyak tepung. Tak ada langsung yang menarik dihati. Cuma beli kuih bangkit aja. 

Bila balik rumah pikir punya pikir, teringin nak buat kuih raya sendiri. Hehehe. Walaupun dah sarat tapi yang simple2 tu boleh la kot. Aku gentel-gentel, suruh bibik bakar hahahaha... Bibik gentel?? Euwww... no no no..

So tengah list barang-barang yang perlu dibeli. Kuih raya simple2 aje... Aummm... Moga En. Rumate rajin pergi beli. Teringat tahun lepas, kuih bunga cina. Tahun ni Insyallah. Ada 5 jenis jugak ni dalam list hahahaha... Beli pastu tak buat, nasib la kauu kena bebel nanti...

Salam Sayang,

3 comments:

uncle gedek said...

meh bagi uncle gentel... uncle gentel kadik bola.. jom ke brazil!

ummi aqilah (LM) said...

Akk tgu biskut cina awin. Lawa.. Suka tgk warna warni tu. akk x reti nk mix warna bila tekan tu

Arra Ahmad said...

untung ada bibik.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...