Wednesday, 31 October 2012

BEDAK MIYAMI DAN PIXY!

Assalamualaikum
Hai, hari ni nak share tentang bedak muka yang aku guna. Aku bukan la retis nak promote bedak2 ni. Tapi ada 2 bedak yang fungsinya macam sama tapi sangat berbeza . Haaaaa.... Sama tapi sangat berbeza. Juz review aje sebenarnya.

Bedak Miyami.
Bedak ni dulu aku guna. Bedak yang mengandungi foundation sekali. So, pakai bedak ni tak payah pakai foundation dah. Tempek aja. Memula pakai tak rasa pelik. Rasa macam lawa aje. Tapi bila ambik gambar muka, tudiaaa!! Bedak bertempek. Tak rata! Sapu banyak2 kang macam tepung gomak pulak. Tapi aku pakai aje sebab bedak ni agak mahal kot, harga dalam RM28 camtu. 

So, kesimpulannya, Miyami bedaknya muka cepat berminyak, tak rata dan dia cepat hilang kesannya. Means kalau berpeluh2, kau sapu pakai tisu, bedak tu melekat kat tisu tu! Kalau pakai tudung, melekat kat tudung!

Then lepas tu aku try bedak Pixy!
Bedak ni cover dia cantik! Dan juga agak murah. Dalam RM 12 kat sesetengah tempat. Bedak ni pun two way cake. Sangat mabeles ok! Sebelum pakai kat muka, lembapkan muka dulu dengan air. Tak pun basahkan span dia. Baru apply bedak. Sapu la tebal mana pun, lama2 bedak tu sekata dengan muka. Lagi lama pakai, lagi dia cantik melekat kat muka.

Berpeluh macam mana pun, dia tak tanggal. Lap pakai tisu pun tak melekat. Ambik gambar pun muka tak berminyak. Sangat superb!

So, dapatkan Pixy dipasaran! heheheheheh

Salam Sayang,

16 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

miyami tu kn yg ada kat cosway tu ke? rasa cam penah dgr.hihi.mmg ahli cosway tp beli sabun2 dan brg len je.mls nk beli sbb tak yakin.

nur anis said...

banyak jugak dengar bedak pixy ni best...

nur amalina athman said...

Tengok ramai gak pakai pixy.

<--Pakai bedak johnson kaler purple ja. hihi..:)

Iam Yanty said...

Miyami tu ramai kawan2 guna tpi ty xbkenan pun... Pixy erk nnt nk try la.

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

assalammualaikum, is datang singgah sini, kiss2 ads yang ada jemput ke blog is yer?

Santai iskandarX

kiera'sakura said...

wuuuu tak sukanya klu pkai bedak pn bminyak. muka berkilat je @.@

Anonymous said...

yup sy kai pixy gak n kalu lame2 pkai mmg kalu bdak akn jd sekata kt muke.. biar la bpel0h cne pn bdk tetp maintain kt muke.

siti farishah An said...

MINTA IZIN UTK SHARE ENTRI INI
http://celotehfarishah.blogspot.com/

aDisH.sHidA said...

akak baru hari ke2 pakai pixy nie,hahahaa

kehidupan yg sempurna.... said...

Salam..kat mane ade jual eh bedak pixy nih? Kat watson ade jual tak?

kehidupan yg sempurna.... said...

Kat mane ade jual bedak pixy nih?? Nak try beli lah

kehidupan yg sempurna.... said...

Salam..kat mane ade jual eh bedak pixy nih? Kat watson ade jual tak?

Mrs. Abi said...

kalau tak silap mana2 pn ade jual...kt mydin ade, kt pasaraya mesti ade,,,kadang2 kt org jual2 brg2 mekap pun ade yg kt jual jamu2 tu ha... mudah nk cri

fafau-gule2 atiey said...

yana kai miyami jugak da lama..tp pixy xpenah lak pakai...

goodboy said...

Tumpang tanya .. Miyami ade kt cosway outlet mana ye ??

goodboy said...

Cosway kat mana ade bedak miyami ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...