Thursday, 4 October 2012

I HAVE NO ONE

Assalamualaikum,

Walaupun dah remove dia dari fren FB, tapi selalu jenguk wall FB dia tiap2 malam. Hepi tengok dia hepi dengan kawan2 baru. Tapi dalam hepi pun terdetik jugak rasa sedih. Yelah kan, kawan yang sangat baik dengan kita suatu tika dulu, tetiba dah tak baik dengan kita tapi dah baik dengan orang lain. Sedih la kan (tetiba jadi tone Che Lah MasterChef plak) kikikiki...
Kata kawan baik, kenapa remove2 pulak?
Hurm, susah nak cakap. Ibarat tangan kudung dapat cincin. Macam tu la jugak keadaannya. Ada kawan baik, tapi langsung tak contact, call tak angkat, selalu nak jauhkan diri, sedih tak? Dari duk pikir2, baik lost contact terus. So, xde nak pikir2 lagi. Walaupun, terpikir jugak!
Dah remove, diam2 dah la, nape nak merungut pulak?
Memang dah remove, tapi bila dah sayang tu kan. Susah nak lepaskan. Bukan merungut, tapi sedih. Dulu suka duka, susah senang, selalu cerita sama2. Now banyak sangat cerita, tapi diamkan aje. Nak cerita kat blog pun, hmmmm... Ada benda kita boleh cerita kat sini, ada benda tak boleh.
Ntah la, susah la nak cakap. Walau ada berpuluh2 kawan kat FB pun, tapi tak ada sorang pun yang membolehkan aku cerita itu dan ini. No one. Bukan memilih tapi susah nak cerita. Susah. Sangat. 
p/s : berlinang jugak airmata ni bila tgk kwn baik kita dah jadi kwn baik org lain. 
p/s : aku tak harap pun dia bc entry ni. langsung tak. tp juz meluahkan.
p/s : org kata, hidup ni perlukan kwn baik. at least sorang yg betul2 rapat n baik dgn kita. but, i have no one. :(

Salam Sayang,

5 comments:

Saleha said...

Entri ni buat saya rasa tersentuh dan nak berkongsi sama perasaan.. saya faham apa yang awak rasa sebab saya pun sedang alaminya..
Biasalahtu, time bujang lain time dah kawen semua berubah.. dulu belum ada laki kitalah yang dicari, skrg kita mungkin dah takda dlm hati..

aDisH.sHidA said...

meh cite dengan akak

kiera'sakura said...

dlu pun kira mcm awin la sgt sedih bila kwn baik lupakan kita bila dia dah ada someone and dh berkahwin. xpe la kan. lepas je insiden tue terus kira decide nak jadi yg ada time kwn2 memerlukan dan pergi bila dh x diperlukan dgn cara tue kita xsakit hati.

kira mmg bukan kwn baik awin. klu awin rasa perlukan seseorg tuk share insyaAllah kira ada. sbb rahsia seseorg tue amanat tuk kita simpan kan. tp klu awin xbersedia pun xspe kira paham. sbb mmg susah kita nak percaya sesape terutama sekali bila kita langsung xkenal dia.

Iam Yanty said...

i feel what u feel. but y must u remove it.nnt thought of u turns to bad prespective. however.maybe insyallah u guys can be back as good friend one fine day. pray n maybe u can start it 1st. support u dear....

Iam Yanty said...

i feel what u feel. but y must u remove it.nnt thought of u turns to bad prespective. however.maybe insyallah u guys can be back as good friend one fine day. pray n maybe u can start it 1st. support u dear....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...