Saturday, 13 October 2012

MUMMY SEMAKIN KUAT TIDUR

Assalamualaikum, 
Seminggu ni terasa badan penat sangat. Malam2 tido agak awal, tak macam selalu. Bangun lewat, pastu after lunch mengantuk lagi. Begitulah seterusnya. Semua bahagian badan terasa sengal2. Pinggang always sakit, kat ari2 pun kadang2 terasa jugak. Latest kat bahagian breast. 

Semalam abang belikan pisang. Mintak buatkan cekodok. Dah siap lenyek taruk tepung pikir nak goreng after asar untuk minum petang. Alih2 lepas lunch tidur. Terjaga bila abang masuk bilik bawak sepinggan cekodok siap goreng. Punye la malas nak bangun, nganga aje mulut mintak suapkan cekodok sambil mata terpejam. Hambik sekali 3 bijik terus kena suap. kikikiki... Then bangun la buatkan air.... Teruk kan pangai mummy sekarang ni.

Semalam pi rumah makcik a.k.a mak angkat abang. Dia call cakap dah lama tak tengok. So pi la semalam. Makcik cakap perut dah nampak. Bila makcik tanya ada terasa bergerak tak? Blurr dah. Sebab tak tau gerak tu rasa macam mana. Tapi bila tekan rasa la 'ketul' baby kat dalam. Abang pulak suka hati dia aje nak tekan2 jugak, geli tahu!! Nak pegang boleh tapi jangan sendiri pegang, mummy kena guide okey....

p/s : sangat bahagia dikurniakan suami yang sangat memahami.

Salam Sayang,

4 comments:

cik chinta said...

sy plak mmg hari2 la pengsan awl. adehh..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Sy ms pregnant x byk tdo dr awal smpai lahir.sy memg byk gerak & buat keja umah mcm biasa.alhamdulillah berkat byk brgerak brsalin pn senang & sakit pn sejam lps tu brsalin je.1/2 jam je amik ms utk bby kuar.jahit pn xbyk.tdo byk sgt pn x elok gak tau.. :D

Mrs. Abi said...

kak sue : tu la, sblm ni kurang tido... tp skrg ni terlebih tido... huhuhuhu... pantang letak kepala, mesti menguap...adoiyaii...

kiera'sakura said...

suka pegang perot kwn2 yg preggy, nak2 pulak kalau baby tue dah besar and gerak2 time dia gerak tendang2 tue layan je hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...