Wednesday, 3 October 2012

EYELINER TERBAIK

Assalamualaikum...
Haaaa, kali ni nak shared something best. Pasal eyeliner. Tapi bukan nak promote Eyeliner ye. Tapi nak share dengan hampa tentang Eyeliner yang aku rasa paling terbaik dan sebaiknya. Aku ni pemakai eyeliner tegar. Nak pi mana2 eyeliner mesti kena pakai. Tak mekap pun takpa, tapi eyeliner wajib! Kira dah berpuluh2 batang dah eyeliner aku try.

Yang waterproof, yang pekat, yang tak melekat, yang cecair, yang gel, yang stick, yang kayu sume dah try. Waterproof pun, bila berpeluh, tetap comot. Kalau keluar, if nak solat kat surau, amik wuduk mesti comot2. Kalau yang cecair plak, tak comot. Kemas. Tapi if nak wuduk kena buang dulu. Sebab dia melekat macam plastic. Yang gel plak sangat cantik bila pakai tapi tetap comot dan melekat kat atas kelopak mata bila berpeluh.

Dan haritu gatai usha2 kat Watson’s so Nampak satu eyeliner ni. Masterliner, dari Maybelline. Harga tak mahal pun, kalau tak silap RM11.60 kot. Ada banyak choice tapi aku tergerak hati nak pilih yang ni..

Keputusannya memang SUPERB!! Keluar dari pagi, balik malam. Singgah solat zohor, asar, maghrib, balik rumah tengok langsung tak comot. Serius!! Sangat berpuas hati. Basuh muka pun dia tak comot. Tapi kalau cuci muka pakai pencuci, dia comot la, tak hilang hitam tu. So, sebelum mandi kena tanggalkan dengan minyak baby oil or makeup remover.

So, sebelum stock eyeliner ni habis baik aku rembat dulu 5, 6 batang. Nanti dah habis stock susah pulak nak cari eyeliner yang bagus mcm ni…. Huhuhuhu

mcm ni la rupanya...aku dh snap tp malas nk transfer
Salam Sayang,

8 comments:

Citarasa Rinduan said...

oh..okey. thanks syaring awin.

muahh

cik chinta said...

wahhh....kn try ni

aDisH.sHidA said...

akak xreti pakai benda alah nie..dah rasa mata akan nampak garang

Iffah Afeefah said...

xreti pakai la

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

okey noted.masterliner.

ingat kuku awin tadi..ahahahaha

kiera'sakura said...

kira pakai yang satu tue apa namanya ntah lupa dah. comot. terus bebai malas nk conteng2 dah

Mrs. Abi said...

kak ayu : welcome!! kikiki

cik chinta : mesti cuba!

Kak shida & iffah : try pakai belah atas je dulu.... belah bawah biarkan....

kak lydia : hahahhahaa kuku pjg gila

kiera : cuba la kiera... pakai belah atas... memula comot, lama2 okey la

Siti Alfi said...

nak try la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...