Monday, 29 October 2012

BABY 19 MINGGU

Assalamualaikum
Hari ni semua dah kembali bekerja. 3 hari sebelum ni asyik berkepit aje, hari ni tetiba sunyi pulak sebab kena tinggal sebab dah start kerja. Facebook pun dah kembali ceria. Hahahaha. Mentang2 raya semua pakat buat2 bizi nak sembelih lembu. Cett...

Diari untuk hari ni, baby dah masuk 19 minggu. Kalau ikut jadual minggu depan checkup untuk 5 bulan! Wah baby dah 5 bulan, cepatnya baby membesar kan? Perut pun dah montel sikit. Kalau keluar memang orang syak ada baby kat dalam ni ha... Kikikiki.... 

Kesihatan mummy ngan baby okey sihat alhamdulillah. Cuma aku sekarang selalu lenguh2 betis, pinggang. Dan kaki selalu aje kejang (cramp). Sakit sangat. Dan tiap2 kali cramp abang selalu urut2 kasi lega tak kira la siang malam atau pukul berapa sekalipun. Maceh :)

Menurut apa yang aku google, ibu hamil selalu akan mengalami kaki cramp . Itu adalah disebabkan kurangnya kalsium. Sebab kalsium yang ada dalam badan aku ni baby dah serap. Ooooo baby curik kalsium mummy yeeee.... Hehehehe.... Tak apa lah, untuk baby, amik la banyak mana kalsium pun k sayang. Asalkan baby sihat. So, mummy kena banyak minum susu lagi untuk tambah kalsium kita sama2. 

p/s : baru tau pengorbanan seorang ibu. walau susu tu tak sedap, tapi kena minum juga untuk kesihatan anak. kalau untuk diri sendiri, harem la aku nak minum.... huhuhu

Salam Sayang,

2 comments:

hafiz hafizol said...

hehehe.. sweetnye ad org tlg urutkan =p

Citarasa Rinduan said...

moga adik dan bb sihat2 selalu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...