Wednesday, 10 October 2012

KAKAK BLOGGER PILIHANKU (3) CEMPAKA


Assalamualaikum,

Blogger Kak Lydia Miza. Tengok wajah dia, lembut aje. Tuan punya badan pun lembut jugak sebenarnya. Memula kenal dia, ingatkan sombong. Serius cakap. Sebab yelah, time tu Kak LM dah famous. So, segan la jugak nak bertegur sapa ramah tamah ni. Masa kenal dia zaman 'dulu' memang tak rapat sangat. Kan kak? Sekarang ni alhamdulillah... Kira dah macam satu geng dengan Kak Shida, Kak Ayu... Hehehe...

Sopan Santun
Kak LM ni seorang yang sangat sopan santun. Memang tak nafikan lah. Dari segi dia taip, penulisan blog pun, ayatnya sopan aje. Jauh la dengan blog aku ni ha... Ayat hancuss... Kadang2, nak bergurau dengan Kak LM lebih2 pun takut tersilap gurau. Huhuhuhu... Kalau dengan Kak Ayu, Kak Shida, memang hentam keromo. Tapi dengan Kak LM, aku respect dengan kesopanan dia. So, selalu jaga ayat bila bersembang dengan Kak LM. Sebab aku tak nak lukakan hati akak aku yg sorang ni ha...

Garang?
Kak LM ni... (garu dagu tak gatal). Dia tak garang. Tapi kuat bebel. Hahahahaha... Ampun kak. Kalau baca blog dia, kadang2 kelakar bila baca bab dia bebel kalau tak puas hati kat something. Macam comel aje. Yelah, dengan perwatakan yang lembut, tetiba bebel2 kan. Yang selalu duk baca dia bebel pasal baju tengkorak, kuih karipap pun boleh dibebelnya, taugeh pun, hahahaha... So sweet la kak....

Rajin
Ini sangat2. Dalam tak sihat pun, dia gagahkan jugak untuk masak. Amik anak2 sekolah. Dia sangat kuat, sangat tabah. Nampak macam biasa, tapi sapa tau semangat yang kita ada tu melebihi apa yang orang nampak. 


So, kepada Kak LM, semoga akak tabah selalu. Teruskan membebel, kena banyakkan tenaga dan makan untuk kejar baby Syafiq!! Hehe..

Salam Sayang,

5 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam..uik lama menyepi tup2 wat entri cempaka tuk akak? tq adik.huhu terharu. dah la rindu dia ! haish.

lembut le sangat? dah la asik mengomel dan membebel.hahaha. bak kata nadh bebel sekolam. ha la..bab baju tengkorak tu mmg bencik! hahaha.

tq adik, moga adik tabah juga lalui dugaan hidup ye.tak tau nk taip apa terkedu last2 tersedu. ops jgn nak control ayat lak.hentam je la

Citarasa Rinduan said...

dia mmg lemah lembutttt

jommm kita jumpa dia......

aDisH.sHidA said...

kakak cempaka awak nie mmg lembut tp tegas jugak orang nya...

Iffah Afeefah said...

kak melor y ni bile plak hahaha

kak lm mmg terbaik

sopan dan ayu gtu

kiera'sakura said...

sembang ngn kak lydia miza memang rasa mcm tertib jer xbrani nk usik dia. cuma skang je mcm dh berani skit nk buli2 dia hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...