Thursday, 18 October 2012

BLEEDING

Assalamualaikum,
Bleeding
Semalam semalam sebelum tidur terperasan ada macam bleeding sikit. Tapi fikir positif. Hope esoknya tak ada la bleeding lagi. Tapi tengahari tu tengok ada lagi bleeding. Walaupun tak banyak tapi risau jugak. So mesej abang cakap nak pi klinik, then abang call balik.

Ke Klinik
Pukul 3.30 ptg macam tu ke klinik. Sampai sana, kaunter tanya sakit ape. Bila cakap bleeding pregnant terus dia kasi masuk jumpa doc. Huhuhu terima kasih kakak nurse. Ibu mengandung diberi keutamaan.

Scan
Doc terus scan. Tengok baby elok. Sihat, okey. Alhamdulillah. Sempat juga mummy tanya jantina baby mummy ni gurl ke boy. Intai punya intai doc cakap baby still malu2 nak tunjuk. Tapi doc cakap baby dh mula bergerak2. Memula konpius jugak, sebab tak tau rasa gerak tu macam mana. Kalau nak tau rasa mcm mana, sebijik macam perut masuk angin. Tapi menendang2 tu belum la lagi.

Sesi Soal Jawap
Then bermulalah sesi soal jawap dengan doctor. Dia tanya aku jawap, aku tanya dia jawap. So, banyak la benda yang aku tahu semalam. Aku dah rasa selesa dengan doctor ni, so segan tu dh tak ada. Sikit2 aje la. Nak nak kalau bab sensored kan.

Kesimpulan yang aku dapat ialah :
* 6 bulan kebawah jangan nak hegeh buat kerja berat. 
* Banyakkan rehat dulu. Nak nak anak pertama. Tak tau macam mana condition pregnant. 
* Kena berpuasa dari ML buat sementara waktu. Kalau tak bleeding lagi. ML (make love)
* Kalau nak ML gak boleh tapi pandai2 la slow2 cari posisi.
Salam Sayang,

11 comments:

Iffah Afeefah said...

awin ni bikin risau je la

#btw malu bace y bawah

ishhh

Citarasa Rinduan said...

perkongsian y baik

ps:
tapi ku ala2 bpink dipipi.. hehehehhe

Yana Libra said...

moga semuanya baik aje~ :)

Mrs. Abi said...

hahahahhaahhahaahhaaa

nur anis said...

alhamdulillah baby sihat..:)

alaa..dah terbaca yang bawah..huhu..

kiera'sakura said...

Alhamdulilah takde pape... make sure jaga diri ye.. bab keja berat kasi Pak Abi buat. buli dia sikit hahahaha

ML ingtkan mother in law hihihihihi

Iam Yanty said...

InsyAllah everything will be fine

EPIK said...

careful next time...
*i'm your 100th follower :)

[Gadget & Aksesori Steampunk Yang Cool]

fizafantagirO said...

alhamdullilah xde apa2.. :) take care tau!

hafiz hafizol said...

Puan Awin jaga diri elok2 oke :) ..

aDisH.sHidA said...

awin jaga diri dan kandungan bebaik ye,.jgn aktif sangat buat keja itu ini..

amboooooooooi ingat apa la ML...huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...