Tuesday, 8 July 2014

REZEKI BULAN PUASA

Assalamualaikum,
Hye sayangs semua... Dah 10 hari kita berpuasa. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Masih penuh. Masih bertenaga untuk memasak untuk berbuka, melayan kerenah Aisyah dan ayahnya. Penat tu biasalah.

Menu harini sup ayam, telur dadar, kailan ikan masin, sambal bilis tempe. Menu tak pedas ajelah, sebab 'mem kecik' dah pandai buat muka pedas dah pandai demand. Tak pedas pun cakap pedas. Hahaha.

Minggu ni kena cari baju raya Aisyah sikit lagi. Haritu beli pun alang-alang tengah buat preparation untuk 'boss kecik' lupa pasal 'mem kecik'. Itupun kalau larat nak pergi jalan. Baby pun asyik mengeras je ni. Sabar ye, kasi ibu raya dulu baru boleh keluar.

Mengikut kata mama, lepas raya kena get ready mental fizikal semua. Sebab lepas raya tu dah masuk 36 minggu. Mama, kakak dan pengalaman aku bersalinkan Aisyah pun semuanya bersalin minggu ke 37-38 macam tu. So raya ni, kena makan banyak2. Hehehe..

p/s : alhamdulillah rezeki bulan puasa, dapat lagi 3 CPUV baru. Thanks NUFFNANG, sekarang rajin betol masuk jenguk nuffnang hehehe... cayang cikit MMMUUUAAHHHSSS!!!

semalam dapat dari Tesco Delivery Lab dan Julie's LINE New Packaging, harini dapat dari Kastam Malaysia pulak... :)



Salam Sayang,

2 comments:

ummi aqilah (LM) said...

Byk masuk iklan..

Jgn lasak sgt awin.

Kira Sakura said...

awinnnnnn tak sabar pulak nk tengok muka boss kecik tu. baby sabar tauuu bagi ibu beraya dulu ek. ibu nk kumpul tenaga bebanyak tu ihhihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...