Thursday, 9 February 2012

BLOGGER CITARASA RINDUAN YANG BAIK HATI


Huii... Assalamualaikum...

Beberapa minggu yang lepas, aku ada pinjam novel 'Ombak Rindu' dengan Blogger Kak Ayu. Kak Ayu sudi pinjamkan novel tu. Aku dah baca dulu masa cover dia warna purple lagi. Tapi Kak Ayu punya cover dah lain, macam filem 'Ombak Rindu'. Isinya tentulah sama. Ekekekeke...

Aku ingat Kak Ayu dah feedup nak hantar novel tu kat aku. Sebab dia call banyak kali tapi handphone aku tu bengong! Orang call tapi tak dapat trace. Kesian Kak Ayu. Kalau aku duk tempat dia, konpem aku sumpah seranah. Dan tak de deeeee aku nak pos dah novel tuh! Yelah, banyak kerja lain nak buat kan...

Suatu hari, 

Kawan aku sms cakap, ada novel sampai umah dia. Ekceli aku kasi alamat umah kawan aku. Sebab umah aku ni tak selamat kalau pos. Bil2 sume kadang2 aje yang sampai. Aku pun tak paham la mentaliti budak2 sini. Asal la nak pi korek2 peti surat orang. Lagipun masa janji ngan Kak Ayu, aku kerja. Kat rumah tak ada orang.

Eh, berbalik pada novel tadi. Bila aku pi amik, ha memang dari Kak Ayu pun! Terus aku sms Kak Ayu. Rasa terharu sangat!! Tak ramai orang macam Kak Ayu... Then lepas dapat, aku usha2 blog dia. Dan memang dia sangat baik hati lah...

Penyabar...
Memang dia penyabar. Call aku banyak kali tak dapat. Bukan sehari tapi banyak hari! Aku pun tak sesabar Kak Ayu! Dengan bisnes lagi, anak2, suami. Nak layan aku lagi. Nak pegi pejabat pos. Nak pos pun bukan free kan??

Tepati janji...
Walaupun susah nak contact aku, tapi dia tetap pos kan jugak. Sebab dah janji. Aku pun tak sangka Kak Ayu kan pos novel tu. Sebab tu aku terkejut gila!!

Penyayang...
Aku ingat dia nak marah aku kan. Yelah susah bebenor nak contact. Ngalahkan Perdana Menteri pulaks. Tapi dia langsung tak marah. Siap mesej boleh muahh muahh lagi. Aku pulak rasa takot nak bermuahh muahh yelah, dah banyak songeh pastu konon nak buat2 baik pulak nak amik hati... Aku rasa segan dengan Kak Ayu...

Baik hati...
Bila aku baca2 entry2 dia. Dia banyak tolong orang. Padahal Kak Ayu pun ada masalahnya sendiri. Maksud aku, sibuk temankan En.Suami ke hospital dapatkan rawatan, dengan nak uruskan kedai lagi. Banyak hal kot. Tapi dia boleh tolong orang tu, orang ni... Haishh...

Then aku dah pos kan balik novel tu pada dia. Dan aku ade kasi something la. Tak seberapa pun. Tapi aku rasa tanda aku menghargai keikhlasan dia poskan novel tu kat aku. Serius aku terharu gila. Ingat nak hadiahkan novel baru latest punya. Tapi memandangkan Kak Ayu ni peminat novel, semestinya dia dah dapatkan dulu novel2 baru. So, aku tatau novel mana yang dia belom ade.

Aku harap, pemberian aku tu dia suke lah! Itu pun aku mintak kawan yang pilihkan sebab kawan aku tu buat bisnes online jual pakaian2. 

dulu aku baca cover dia mcm ni


Kak Ayu punya cover mcm ni la. 

p/s : Tabik spring lah!!!  JOm ke BLOG KAK AYU!!

6 comments:

Yana Libra said...

wah..baiknye~~

terharu baca..susah nak jumpa org mcam ni :)

fRaMe+LenSeS said...

limited edition orang macam ni. jadi kita kena hargai depa sebaiknya. nadh tahu Cik Chenta pn baik juga. :D

nur amalina athman said...

baiknya kak ayu..kenalah hargai sebaiknya..:)

Citarasa Rinduan said...

Ya Allah,

sebenarya, k.ayu tak ada URL blog kamu...google tak ada pula,pi lah skodeng kat komen kamu sebelum ini,..
baru dapat..sbb nak linkkan ke blog k.ayu kisah cendermata dr kamu tu

sekali jer dapat kejutannnnnnnnn..
opocot!!!!!!!!!!!!!!!
terharu.. sangat terharu, terima kasih kembali daun keladi, esok2 kak bagi pinjam lagi..
muahhhhhhhhhhhhhhh

PS: terima kasih buat blogger yana libra, frame+lanses dan nur amelina athman

Sari Yusa Ibrahim said...

Ayu memang baik sangat... dah jumpa orangnya, memang sungguh terharu dengan layanannya..

wan nurul hezrina said...

nampakpun mmg tuannya lembut..salam kenal=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...