Thursday, 7 February 2013

KISAH HADI, ATIN DAN LIPAS

Assalamualaikum...
Petang semalam ternampak status FB kawan sorang ni. Pasal orang lelaki kalau dh tau pompuan tak suka, itu lah yang dia lagi suka menyakat. Bila baca status tu teringat pulak kisah classmate masa form 4 dulu. Boleh tergelak sorang2 bila diingatkan balik.

Al-kisahnya,
Rakan sekelas aku ni, Fatin (Atin) nama dia. Dia memang takut dengan lipas. Fobia. Bukan gedik2 punya takut tapi kaw kaw punya takot. Kalau jumpa lipas memang dia akan menjerit macam nampak hantu!! Tak tau la sebab apa yang buatkan dia sangat fobia dengan lipas. Memula cuak la jugak. Yela, setakat lipas, ape la sangat. Tapi lama2, kitorang dh paham. Memang dia betul2 takut ngan lipas. 
Dan sorang ni pulak, namanya Hadi. Budak kelas aku jugak. Bila dia dah tau Atin ni takut lipas, lagi dia suka mengusik. Padahal waktu tu baru je sbulan  dua start masuk form 4. Aku tak tau apa cerita, alih2 pas waktu rehat aku masuk kelas tengok meja2 kerusi habis tunggang langgang. Rupanya Atin mengamuk sebab Hadi usik dia ngan lipas. 
nape ko jahat sangat!! hambikkkk...debushhh!!!

Scary gila. Siap nak ugut2 bunuh kauuu. Mungkin geram sangat kot. Hadi pulak bengang kena maki terus naik angin jugak. So memang seminggu lepas tu keadaan scary gila. Kawan2 sekelas pun naik bingung dah. Sampai la cikgu2 pun masuk campur. Kena pisahkan diorang. Atin still class aku dan Hadi kena turun 1 class. Kesian.
ko dengar sini, jgn kasi aku tgk muke ko, kalau tak, aku bunuh!!!

Pernah jugak time tu Kelab sekolah buat program yang kita boleh beli barang tu then suh diorang kasi kat si polan2 siap dengan kad ucapan. Ada kan? Aku dengan geng2 plak duk main berbalas2. Aku kasi ko, ko kasi aku. So banyak la dapat. Wakakaka. Hadi pernah kasi kat Atin. Nak mintak maaf. Tapi tak jalan. Sampai la naik form 5. Masa habis paper last SPM, pun Atin duk mengamuk2 lagi sebab Hadi pi kat dia. 

Pas habis sekolah, kalau tak silap aku time tu kat Politeknik dah masuk sem 3 kot tahun 2007, aku dapat berita yang Atin dengan Hadi dah berbaik. Tak lama lepas tu aku tengok kat Friendster (time tu FB tak ada lagi kot) diorang punya DP friendster tu pic berdua. Hamboihhh... Berkapel lettewww...

indahnya bercintaaaa wakakakaka

Dan masa tahun lepas, sebelum aku kawin tu, dengar khabar diorang dah bertunang. Kawinnya tak tau la bile. Atin sekarang kat UIA kalau tak silap. Hadi pulak masuk maktab. Cikgu le ni.

Haaaa gitu laaa citenye. Kalau ingat balik memang rasa nak tergelak. Kata Iffah, cerita diorang ni sweet. Best kalau dibuat novel or cerpen. Yela, orang yang suka mengarang, memang nampak sweet kan hehehe. Ending memang la sweet tapi kalau ingat time gaduh tu, sangat scary. Kitorang pulak yang jadi fobia kalau nampak Hadi dengan Atin jalan selisih. Uihhhhh!!!! 

p/s : tunggu cik Iffah create story pasal diorang.  mesti syiokkkk

Salam Sayang,

4 comments:

aDisH.sHidA said...

abg ipar akak takut lipas..sampai ke anak2 dia..hahaha..masa kenduri kawen dia kami kasi kunci umah...keychain sarawak yang petak ala2 lipas..wana pun mcm tu...dlm kotak tu kami letak kertas2 halus..masa dia nak kuarkan dan pegang keychain dah melompat lempar kotak sebab ingatkan lipas hahahaaa

Mrs. Abi said...

hahahahahahha kesiannnn....
awin lak geli ulat... kalo potong2 sayur nampak ulat, memang habis la pisau, papan potong, sayur ntah kemana.... ulat pun boleh mati terkejut hahahahaha

blueorchid rubi said...

hehe..rubi xbape takut lipas sgt..mase dok asrma dlu,pernah tgkap lipas dlm dorm..sebab kwn2 lain sume takot lipas..t'pakse laa membaranikan diri tgkap lipas tu n buang..tgkap tau..gune tgn..hehe..tp TERPAKSE...hahahaha

Iffah Afeefah said...

kemain tggu

br nk proses cite ni awin

hope dpt bersaba

aku siap t aku kasi tau k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...