Wednesday, 13 February 2013

34 MINGGU

Assalamualaikum,
Okey mummy debab ni ade mood nak taip entry. Kita update pasal baby ye... Dah lama tak update pasal baby kan... 

Pasal Baby
Baby now dah 34 minggu 3 hari. Latest checkup doc kata baby okey. Cuma besar sikit. 2 kali dah minum air gula nak check kencing manis. Tapi okey je. Doc kata in case nanti kalau checkup baby makin besar, mungkin kena bersalin awal (secara paksa) kalau nk bersalin secara normal. Kalau tak mungkin kena operate. Aku okey aje mana2 pun asalkan baby selamat. Takut la jugak dan aku contact kawan mama yang nurse tu. Nasib baik dia kasi kata2 positif. 

Katanya tak semestinya anak tu akan besar mcm doc tu jangka. Tu juz jangkaan aje. Dan jangan la pulak tahan makan sebab takot baby makin besar sebab apa yang kita makan tak semestinya effect pada baby tu. Dan katanya berat baby aku now 2.6, tak de la besar sgt pun. Insyallah semuanya akan ok. Kawan aku pulak bersalin hari tu, 4.88 kg tahu!! Besar sgt, tapi kena operate la. And semuanya selamat.

Cuma doc pesan, bersiap sedia awal dari sekarang. Kalau rasa sakit nak beranak walau masih awal, terus pi hospital. So, akhir bulan ni memang kena siap sedia or awal bulan depan. Mama pun dah mai sini, cuma dia pi Kelantan jap. Esok baru dia balik sini balik. Hehehe. Shopping banyak2 ye ma...

p/s : doakan kami ye :) Mekasih

Salam Sayang,

5 comments:

syasya ! said...

Good Luck sis . Semoga semua selamat yeee :)

Iffah Afeefah said...

yela sllu tmbang dlm perut

kua kecik je

xdela besa mane

cik chinta said...

nevos+xcited...xlm lg (:

xila dot said...

semoga dipermudahkan :)

Yan Ty said...

In sha Allah e'thing will be OK,Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...