Wednesday, 15 October 2014

PENING MUNTAH-MUNTAH

Assalamualaikum
Haaiii ramai sungguh orang kawin time hujung2 minggu ni kan. Tak menyempat tunggu cuti sekolah. Konpem cuti sekolah dah plan nak gi honeymoon lettew. Hari Jumaat haritu pi majlis akad nikah anak kepada ibu angkat asben. Then hari sabtu baru kenduri.

So pergi la kami 5 beranak termasuk bibik sekali. Hehehe. Pi tengahari, balik tu rasa tak sedap badan. Tapi pikir mungkin tengahari kot. Tapi malam tu start sakit kepala berdenyut Ya Alllah hanya Tuhan yang tahu. Telan panadol active fast pon tak jadi ape. Terus tido dalam sakit pon.

Pukul 3 pagi pening, terus muntah2. dekat 7-8 kali ulang alik toilet pi muntah. Sakit kepala tetap tak hilang. Nak kata salah makan, takkan la sebab perut tak sakit. Tak cirit birit pon. Petang tadi okey aje. Tak de la pulak rasa nak demam ke ape ke. Takkan mengandung lagi kot hahahaha... Takkan laaaa kan.

Pukul 3 pagi sampai subuh tak henti muntah. Sampai terkencing2 dalam seluar nkooo.. Hahahaha. Then pagi tu asben gi opis siap pesan, kalau muntah lagi call, nnti gi klinik. Pukul 9 muntah lagi. Terus call n siap2 nak gi klinik. Baru nak naik kereta, sempat lagi muntah lagi skali. Gi klinik doc cakap, aku demam rupanya. 39c. Panas kepala itu yang buat jadi sakit kepala n muntah. So dapat 3 ubat, ubat demam, ubat pening/tahan muntah dan antibiotik. 

Balik rumah, muntah pulak lagi sekali. Terus sarapan then makan ubat pastu tido. Asben ambik cuti jaga anak. Hehehe. Alhamdulillah malam tu dah rasa okey sikit. Esoknya terus okey macam tak ada apa2. Pelik jugak demam kali ni. Datang tiba2, sembuh pun cepat je. Alhamdulillah. Kalau tak, memang melepek la 2 3 hari.

Salam Sayang,

1 comment:

ummi aqilah (LM) said...

Mujur cpt sembuhnya.. Patutnya mlm tu awin dah g klinik. Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...