Tuesday, 7 April 2015

MAMPU KE PJJ?


Assalamualaikum

Lamanya tak update blog ni. Bila ada benda nak cerita, tapi tak tau nak cerita kat sapa, baru teringat pasal blog. Lepas luah kat blog, rasa lega la sikit, konon dengan harapan ada orang 'mendengar' masalah kita. Walaupun sebenarnya tak ada sapa yang kisah pon. kan kan kan.

Haaa, so ada benda nak cerita la ni kan bila dh up post baru ni kan. hahaha. yelaaaaa...

Ok, actually En. Asben kena handle company di Melaka. Jadi awal bulan April dia kena pi sana dah. So tinggal lah kami anak-anak bersama bibik. Huhuhu sedihnya. Baru seminggu En. Asben pi sana, dah rasa rindu. Ecah pulak asyik tanya ja..

"mana ayah ni.. lambatnya"

selalu dia la yang duk tunggu ayah dia balik kerja sebab nak mintak ayah dia bawak gi jalan2 petang ngan motor. Dah pulak aku kena reka cerita cakap ayah meeting, ayah jumpa kawan, ayah banyak kerja. Bila time nak tidor pulak, dia selalu masuk tidor dengan ayah. Selalu cakap...

"mana ayah ni, ecah nak tidor ni..." 

Lagi sekali aku terpaksa menipu anak. Alih2 dia tertidur.Sedih jugak tengok dia mcm tu. hmmmm. Itu anak yang rindu, mak yang rindu nak cerita kat sapa ye? Hahahaha..

Tengok la seminggu dua lagi macam mana. Hope semuanya baik2 saja.

ok tata!!

Salam Sayang,

2 comments:

ummi aqilah (LM) said...

Siannye ecah. Jgn demam sudah la sbb rindu ayah

pakcik belog said...

alaa....siannye ecah... kenapa la pulak kena pjj...

adohai... dah elok2 tak pjj kena pjj plak...

bertabahlah ecah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...