Monday, 21 December 2015

ANAK DEMAM

Assalamualaikum,
Hari ni terpaksa cuti lagi sebab Aisyah demam. Dah beberapa hari lepas demam. Then macam dah nak sihat, hantar pergi school. Alih2 tak sihat balik. So nak tak nak terpaksa lah kuarantinkan Aisyah buat masa ni. 

Adat lah tu bila hantar anak pi nursery or mana-mana pusat jagaan. Demam, selsema ,mesti akan hinggap. Tak boleh nak lari melainkan kita sebagai ibu dan ayah ni ambil perhatian tentang suppliment untuk cegahnya.

Suppliment tu lu pikir la sendiri hahahaha. Ada yang amik scott, ade yg amalkan madu qaseh gold tu dan macam2 lah. Jadi apa2 pon boleh, ikhtiar dah, so kita tawakal berserah kepada Allah aje lah semoga anak2 kita dijauhkan dari segala keburukan. Betul tak?

Tak boleh nak salahkan pihak taska kalau anak kita selalu jangkit selsema, batuk, demam. Sebab tempat macam tu memang senang jangkit. Takkan kau nak anak kau di asingkan dri kanak2 lain semata2 tak nak dijangkiti. Kalau asyik nak salahkan taska, baik kau berhenti kerja jaga sendiri anak kt rumah. Sendiri jaga pun anak kena demam jugak kan?

Bagi aku sebagai ibu kepada dua anak ni, memanglah kalau jaga sendiri anak lebih baik. Tapi bagi ibu2 yang bekerja aku sangat berpuas hati dengan taska yang aku letak anak aku sekarang ni. Cikgu2nya baik. Jujur. Mesra. Hairan juga bila mesyuarat ibubapa ada juga yg tak puas hati dengan service yg diberikan.

Masing2 nak perfect. Tak nak kurang sikit pon. Tapi time gotong royong tak datang pon. Pelik betol. Apa salahnya datang, jumpa parents2 kawan anak2. Bile kita kenal, mesra, jadi aura positif tu datang la.

Ok lah, babai

Salam Sayang,

2 comments:

LM said...

Moha aisyah sembuh..

acu yuhan said...

hi perkongsian menarik. done follow, follow me back :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...