Sunday, 29 April 2012

KISAH : CINTA Al-FARABI (10)



Hurm,


Hujung minggu aritu En.Abi ajak aku pi breakfast esok pagi tu. Then aku pikir, alang2 nak pegi breakfast baik pegi jogging terus. Tak de la kuar semata2 nak pi makan je kan. At least boleh gak buang2 masa secara sihat. Hehehehe... Dia nak datang amik, tapi aku tak nak. Ekceli aku segan sebenarnya berdua je dalam keta dengan dia. 


Aku joging kat Pantai Batu Burok. Ramai jugak yang joging tapi semua makcik2 la. Stok yang dah lewat usia dah. Pukul 7 start joging, exercise sikit, pastu berlenggang sikit, pukul 9 siap. Then pegi makan Mcd breakfast tu. 


Sambil2 makan, tetiba En.Abi cakap...


'Mak saya cadang bulan 6 ni nikah terus...'


Uihhhh gile!! Lebih kurang sebulan aje lagi tau... Memang gila la kalau nak nikah terus. Persiapan semua tak buat ape pun. Macam kalut je... Hape laa... Nanti ape pulak kata orang. Angin tak de ribut tak de tiba2 nikah. Tak ke pelik....


Alasan dia, cuti sekolah nanti kebetulan mak cik dia dari Ireland balik Malaysia. Pastu ramai sedara2 dia free time tu. Tambahan pulak memang orang duk tunggu2 la majlis kawin dia. Yela kan, dah lanjut usia. Dia spatutnya kawin 10 tahun lepas dh. Hahahaha... kejamnye aku.


Bila balik aku bagitau kat mama. Kebetulan abah pun ada sama. Dan tak sangka pulak diorang pun cadang benda yang sama! Arghhh!!! Ape ni ape ni... Mama pulak cakap kalau dah nikah senang sikit sekaligus terus. Sebab nak balik Kulim pun bukan ada masa sangat. Pastu nak kumpul sedara2 lagi.


Alamak...


So, sekarang ni masih dalam perbincangan antara dua family. Kalau dua2 cakap bulan 6 ni nikah terus, maknanya lagi sebulan la aku pegang status Cik Chenta. Lepas ni Puan Chenta la pulak ye.


Tapi, 


Aku rasa macam kalut je. Macam belum ready. Aku dengan En. Abi pun bukan rapat sangat. Aku masih tak biasa lagi dengan dia. Aku tak biasa lagi nk bergurau nak mesra2 dengan dia. At least kasi la masa aku sesuaikan diri dulu kan. Hish, tapi... Aku dah mula rasa sayang kat dia cuma belum luahkan je.


p/s 1 : erm... masa nak lintas jalan ke padang joging tu, 1st time dia pgg tgn aku...ekekeke... asal la jln tu 2 lane je... kalo lintas highway kan bagus!!! wakakakaka...


p/s : kursus kawin pun belum attend!!!



2 comments:

Yana Libra said...

bestnye dah nak kawin..bagus gak dapat laki lebih tua ni, dah stabil dr mcm2 segi~~

kalau dapat lagi muda, alamatnya lambat lg lah nak kawin~~ :P

aDisH.sHidA said...

YE KE BELUM AMBIK NIE..HEHHEE


xpe la awk kalau dah sampai jodoh awk dengan dia...ok la dipercepatkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...