Wednesday, 17 September 2014

44 HARI. ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum

Alhamdulillah, hari ni genap 44 hari usia Harris. Secara tak langsung dah tamat la sudah tempoh berpantang untuk Harris. Tapi banyak jugak kena pantang lagi sebab sedang menyusukan Harris direct kan. 

Pengalaman berpantang kali ni sangat cincai. hehehe. Ni kalau my mama tahu memang teruk la kena bebel. Yelah mama ada kat rumah 2 minggu ja. Pastu mama balik Bangi. Then seminggu lepas tu datang balik pastu kitorang terus ke Negeri Sembilan rumah family husband.

Minggu ke-3 kalau tak silap, tak sampai sebulan pun lagi, mama dari Bangi nak mai Ganu balik. Tapi naik bas sebab Adik Is tak pernah naik bas katanya. Nak try la hehe. Pastu mama cakap tak payah jemput sebab mama nak berhenti kat tepi jalan besar dekat rumah aku. 

Kebetulan pulak hari tu En. Rumate meeting. Hp off. Dia pun lupa mama nak mai. Alih2 mama call cakap tersilap turun bas daaaa... Takkan nak mama tunggu sampai malam. Nak tak nak, aku drive pergi amik. Hewhewhew. Mama punya la terkejut! Dan dan suh aku tukar seat, dia yang drive. Lepas tu tahan telinga aje la dengar dia membebel.

After that, kami balik Nismilan rumah mertua. Mertua tak strict sangat pantang. Bertungku sekali ja, makan pun tak pantang. Hape lagi, bedal ayam laaa... Hahaha. Nasib baik tak da pape. Kalau mama tahu ni, konpem berkarung2 la dia bebel.

Walaupun dah 44 hari, ekceli dah lama dah habis pantang 44 hari tu. Cuma ais dan makanan2 yang sejuk aje la tak makan sebab menyusukan Harris. Kang kembung pulakk anak aku. Hahahaha... Hope tak ada la effect jangka masa panjang huhuhu. 


Salam Sayang,

1 comment:

ummi aqilah (LM) said...

Seronok la tu dah merdeka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...