Tuesday, 7 May 2013

7 HARI MENCINTAIKU

Assalamualaikum,
Ehem2... Semalam tengah2 tengok TV sambil online tetiba Encik Rumate mintak tolong suh amikkan barang dalam beg kerja dia. Memula malas je nak bangun sebab dah syiok landing. Tapi beriya benar dia suh amikkan. Sebagai seorang isteri yang solehah, bangun laaa...

Aku ni tak suka bab buka2 beg orang. So, aku nak bawak la beg tu skali biar tuan dia yang bukak amik sendiri. Tetiba dia kata tak payah bawak beg. Bukak aje amik 'buku kecik' katanya. Alaaahai... Bukak la aku ni haaaa... Bukak2 terus nampak 'buku kecik' tersebut. Tebaiii habaq anggg... Tengok 'buku kecik' tu dah rasa pelik dah. Bawak buku tu kat tuan dia...

Tetiba dia kata 'amik la kt awak... adiah..' tetiba rasa sebak nak nangis. hahahaha. Semalam kan anniversary 11 months kami. Poyo kan? Nak kata tak pernah kasi adiah, banyak aje belikan baju/kasut/dll lagi. Bulan2 pun gaji dia masuk, 'gaji' aku pun masuk apeee tapi xde feeling2 pun. Kali ni penuh feeling sebab ianya sebuah novel bertajuk ' 7 hari mencintaiku'. Ala2 romantik gitu kannn hahahaha...

Aku pun tatau mana dia dapat idea nak hadiahkan aku sebijik novel cinta2 gitu. Sebab dia bukan seorang yang jiwang. Dan aku pun bukan seorang kaki membaca. Zaman jiwang time sekolah2 aje baca novel. Now dah ada Aisyah, keje umah pun banyak nak buat, ntah bile aku nk membacanya ye. Hahaha... Dan aku syak, mungkin dia google kot cari cara nk amik hati isteri ke kan hahahahaha... 

Apepun aku kena baca la jugak. Kang tak baca kang, nanti ade plak sentap. Hahahaha... Adoiiinyai... Mekasih Encik Rumate... Walaupun mgkin tsalah tips tapi maksud dah sampai dah.... hehehe...

p/s : aku dh dapat adiah. so nak balas adiah ape ni... hahahaha... jeng jeng jeng....

Salam Sayang,

3 comments:

Panggil Aku Han said...

alaa..sweet nye :D

Lydia Miza said...

Selamat pengantin baru... Eh, hepi anniversary.aha

Eh lum bg adiah lg ke kat rumate awak

Mrs. Abi said...

hahahahahha blom agi kak...hahahhahaahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...