Monday, 6 May 2013

SUDAH TIBA MASANYA UNTUK MERANCANG

Assalamualaikum,
Family Planning (FP). Dalam erti kata lain perancangan keluarga. Means nak menjarakkan anak. Setahun sorang? Dua tahun? 3 tahun? Hurmmm... Sebelum ni tak ada pulak terfikir. Tapi bila dah lalui pengalaman bersalin ni, terus pikir banyak kali. Hahahaha... 

Fobia pun belum boleh lupa lagi. Inikan pulak nak mengandung lagi? Pehhh gila kentang!!! Hahaha... Now dah boleh pikir untuk FP. FP ni ade banyak kaedahnya. Kaedahnya tak perlu lah aku nk terangkan kat sini. Google ye sayang. 

So, nak ikut yang mana? Haihhh... Bab makan tiap2 hari ni memang aku suka la bab makan2. Tapi takut gemuk. Orang kata kalau amalkan pil perancang nanti cepat gemuk. Nak tanam2? Hahaha bab menanam ni boleh tapi bila google cara nak menanam tu haishhhh... Segan la pulak. Nak pakai memakai? jenuh oiii nak beli2 pulak. hahahahaha. Nak secara semulajadi? Hahahahaha... Tak boleh jamin ni... Encik Rumate tu kalau ikutkan dia nak anak berderet2... Hishhh tak leh tak leh...

Huwaaa... Camne neh? Dah rasa macam mak mak pulak bila pikio benda gini. Sebelum ni juz pikir nak anak terus ke nak rileks dulu. So xpikir la kaedah2 sume ni. Hahahaha... Adehhhh!!!!

p/s : tu la kau... org kawin kau pun nak kawin... untuk sementara waktu ni pikio aje le kaedah yang senang dan mudah ye... kahkahkahkahkah... ngantoks dh... zzzzzzz :p

Salam Sayang,

2 comments:

Suria Lekatlekitgurl said...

walaupun akak takde fobia @ trauma masa bersalin tp tak ready lg utk yg 2nd.. jd akak amik noriday pills jer.. senang. makan hari2 x pyh nak stop. Macam pills lain susah sikit.. abis 1 papan kena stop 3 4 hari utk bg laluan kt period.. hahahaha.. tp sejak amik noriday period teratur sikit berbanding sblm kawen & mengandung dulu.. badan akak kembang skit la sejak lala setahun ni.. tp tak la gemuk sgt cuma jaga2 takut terbabas.. mekar lak. hahahaha.. kalau x rajin amik suntikan je la awin. kalau pills ni kena disiplin makan dia.. :D akak siap buat alarm lagi

Mrs. Abi said...

noridays eh... emmm mcm ok je... hehehe...suntikan pon mcm ok... grrr yg mane satu ni...mcm menarik je wt alarm tu kak hahahaha... nnti nk cucuk aisyah 2 bulan ni nk tnya doc la mana yg terbek... tq kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...