Tuesday, 1 January 2013

IT'S A GIRL - IN SHAA ALLAH

Assalamualaikum
1st of all nak wish HAPPY NEW YEAR 2013 or in Malay SELAMAT TAHUN BARU 2013. Hehehe, sakannn nak speaking pulak diawal tahun baru ni kan. Ok, apa pun semoga tahun 2012 yang lalu dapat bagi pengajaran kepada kita dan tahun 2013 yang ditempuhi ni kita dapat perbaiki segala kesilapan yang telah kita lakukan. 

Perut Mengeras
Beberapa minggu yang lepas, baby selalu aje mengeras kat dalam. Kadang2 rasa dia mengeras sehari tu dalam 2 kali. Risau juga. Dan ada kawan suggest pergi jumpa doc. Sebab selalunya baby mengeras tu tanda2 mgkin pre-mature (pra-matang a.k.a tak cukup bulan). So, esokya aku ajak Encik Rumate ke klinik. Baby 1st, memang lah risau. Alhamdulillah semuanya okey. Doc kata itu normal if tak sekerap 5, 6 kali dalam masa sejam dan kalau kandungan 6 bulan ke atas itu maksudnya baby nak matang. Oleh kerana aku dah masuk ke 3rd trimester, maka itu adalah normal. Hehehehe...

Kurang Kalsium!
Ada juga aku tanya kat Doc, kenapa aku punya tangan, badan selalu rasa lenguh, sengal2. Dan Doc kata aku kurang kalsium! Haaaa... Kantoi di situ kurang minum susu. Tu la makan banyak sangat, perut penuh, susu nak taruk kat mana??? Sian baby....

Scan Lagi
Dah alang2 jumpa Doc, aku mintak dia scan sekali lagi untuk kali ke-3. Kalau baby tak nak tunjuk jugak, tawakal aje lah. Jeng jeng! Sekali Doc scan, intai2, masih tak nampak anunya. Dan Doc kata besar kemungkinan baby gurl. Sebab kalau boy, konpem dah nampak 'stone' dia... Hahahaha... 
peace yoo!!! hahaha : SUMBER
Dijangka Bersalin Awal
Dan Doc juga ada bagitau berat baby. Tapi aku lupa sebab excited tau dia gurl kan. Doc jangka aku akan bersalin awal. Due pertengahan bulan March tapi Doc kata mybe akhir bulan February. So, cuti chinese new year nanti mungkin aku terus balik Neg.9 sehingga habis pantang ataupun my mama yang kena datang sini temankan. Takmo jauh2 dengan Encik Rumate, nanti rindu...

So???
So, boleh la lepas ni shopping sepit rambut, riben2, gaun2 gitu kannn... Hahahah yesss!! Now bukan perut aje yang mengembang, muka pun turut mengembang. Jalan pun kena angkat perut dah. Seluar jeans pun dah tak leh pakai. Kat rumah boleh la pakai t-shirt, tapi bila nak keluar kena pakai baju preggy. Barang2 baby semua dah beli kecuali tilam dia. 
p/s : hope semuanya dipermudahkan hingga ke akhirnya. 2012 aku berdua, In Shaa Allah 2013 kami bakal bertiga... Amin...

Salam Sayang,

5 comments:

Norliza Ismail said...

tahniah mrs. abi diatas kehamilan sulong anda.semoga semuanya selamat dan kehamilan berjalan dengan lancar.

rajin2 minum susu takut nnt mudah kekejangan otot.

singgahlah disini jika ada kelapangan ye.
http://IzaIsmail.com

Yana Libra said...

jaga kesihatan & banyakkan minum susu ye~ :)

citarasa rinduan said...

amin..

menitis air mata kegembiraan..
tahniah awin..

moga bb sihat hingga hari kelahiran.

jaga diri dik

kiera'sakura said...

seronoknya kami baca. tapi kenapa ek awin dijangka bersalin awal?

Mrs. Abi said...

thanks semua :)
kiera : awal sbb mcm mana eh nk ckp, dia kata kalo tgk pd berat bby, dijangka awal... awal pun xde la smpai awal sebulan mybe awal dlm 2 minggu gitu la kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...