Saturday, 6 April 2013

TABIAT PELIK

Assalamualaikum,
Heee amboih kerap update entry nooo... Macam biasa la, duk menunggu game duk renew life... Kikikiki... Okey duk pikir2 benda apa pulak laaa nak mengarut kat blog ni. Tetiba teringat mama tegur cakap aku ni pelik!! Pelik sebab suka cium bau2 yang tak sepatutnya... Hahaha... Bau apakah ituuuu....

Bau mulut baby
Ini memang la, semua orang suka bau kan? Ke aku sorang aje? Siyes baby yang tak bergigi mulut memang bau harummmm... Tiap kali anakku Aisyah menguap or menangis bukak mulut, cepat2 aku dekatkan hidung ni kat mulut dia... Alololololo sedapnyeee sedapnyeeee... Kalau tak caya, cube la... Baby yang tak ada gigi okey...

Bau badan baby
Ini pun. Kekadang time mama mandikan Aisyah, aku amik baju yang dia yang nak tukar tu then aku cium2 baunye... Budakkk mana ada bau badan lagi. Harummm... Kalau adik aku pulak, now 3 tahun, sebelum2 ni aku suka cium bau leher dia. Masam2 sedap. Hahahaha... Mama kata aku ni pengotor. Masalahnya bukan busuk! Tapi masam2 sedap. Try la kalau tak caya...

Bau taik...
Haaa ini bukan hidu taik sendiri okey. Ade la time sekolah dulu, bila duk tunggu orang kat dlm toilet membuang, baunyee huishhh... Kalau orang lain bila terbau bauan gitu terus blah. Tapi aku tetap akan tunggu dalam tu. Sebab aku nak tau sapa punya tuan taik tu, ntah hape laaa yang dia makan... Hahahaha. Bila orang tu kuar, baru la boleh tau sapa. 'pehhh muke je lawaa...' kakakakaa jahat tak jahat tak?

Bau gigi berlubang
Ni lagi satu. Sekolah2 dulu kan aku suka bergosip ngan kawan dalam kelas. Dan aku terperasan bila dia bercakap mulut dia berbau. Dan untuk pastikan punca mulut dia berbau, aku akan rapat lagi, rapat lagi. Sebab pelik kenapa mulut dia berbau. Sedangkan dia pembersih orangnya. Bila rapat rapat tu, baru dapat di analisis, bau itu datangnya dari gigi berlubang. Hahaha. Serius, gigi berlubang baunya memang lain dari yang lain. Tak payah nak intai2 gigi, hidu aje. Dan pernah satu hari tu, nurse datang check gigi kat sekolah. Pastu cepat2 aku cakap kat dia 

Aku : Eh, nurse gigi dah datang sekolah kita la... ha ko pi la tampal, gigi ko kan berlubang....

Kawan aku pulak dengan blur2 jawap...

Kawan : Mana ko tau gigi aku berlubang?

Hahahahaha macam nak je jawap, sekali bau pun aku dah tau laaaaaa kakakakakakakka... So nasihat kepada kawan2 yang ada gigi berlubang, pergi la tampal ye. Nanti orang ingat korang tak gosok gigi pulak. Padahal berus gigi lunyai tukar setiap minggu ye dak? Kekadang tu aduii muka dah lawa, tapi baunye mak aiii tak tahan... Hehehe...

p/s : moral of the entry is... bau lah mulut bayi... besttttttt!!!!

Salam Sayang,

5 comments:

Iffah Afeefah said...

gg tu xley blah

gg aku belubang

mlsnye nk g tampal

Lydia Miza said...

Gigi berlubang dan berulat mmg busuk ooo dia punya mulut.bukan nk berlagak walau gigi akak x tersusun tp dentist puji bersih dan x rosak :)

kechixx hussain said...

bau baby memang best sangat kan!;)

kiera'sakura said...

bau mulut baby tue memang sedap. pasal gigi berlubang tue baru tau huuu

Tuan Juhaida said...

Alamak akak.sy pun suka bau baby n bau mulut baby. bau baby tukan bau dari syurga.tu yg best.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...