Wednesday, 17 April 2013

PERSIAPAN MAJLIS AKIKAH AISYAH

Assalamualaikum,

Hari ni dah Rabu. Harini dengan esok aje nak buat persiapan untuk majlis akikah dan cukur jambul Aisyah. Hope majlis nanti berjalan lancar dan tak membazir.

Majlis buat tak besar. Yelah jemputan pun cuma jiran tetangga, kawan2 opis Encik Rumate dan beberapa saudara angkat Encik Rumate jugak. Dan if jadi nak jemput anak2 yatim dalam 2 atau 3 buah van untuk datang makan. Kalau pihak depa tak boleh nak hantaq, memang berniat nak bungkuskan lauk untuk mereka2. 

Sehari dua ni sangat bizi buat2 persiapan bahan2 untuk memasak. Siapa masak? Upah masak dengan jiran sekampung. Tapi bahan2 kena prepare sendiri. Dia juz tolong masakkan aje. So bawang2 goreng semua sendiri mau ingat lah!! Huhuhu...

Minggu ni agak bizi la. Dan esok makin2 bizi sehinggalah Jumaat, Sabtu. Dan Ahad kemungkinan kami sekeluarga akan bergerak ke Bangi dalam sehari dua dan terus ke Negeri Sembilan rumah mertua. Family Encik Rumate nak tengok waris baru...

Doakan kami!!

Salam Sayang,

2 comments:

kiera'sakura said...

majlis kikah tema kaler ape awin?

Puteri BeriBiru said...

nak tengok gmbr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...