Thursday, 11 April 2013

ITU BUKAN SWEET, ITU GEDIK!!

Assalamualaikum,

Sweet ke gedik?? Selalunya berlaku dikalangan pasangan2 yang sedang hangat bercinta. Tak kira la sama ada sudah berumahtangga atau.... Emmm skemanya ayat. Ulang balik! Sweet ke gedik?? Besanya orang2 yg duk hangat kapel2 la ni yang selalu menggedik2 tak kisah la dah kawin ke belom... Haaa gituuuuuu....

Konon nak orang kata sweet! Tapi orang yang melihatnya berbulu mata boleh pintal dengan bulu betis dah. Hahahaha. Ni nak habaq mai, xyah la nk romantik2 depan2 org ni ceq oiiiii... Nak buat pa tunjuk kat org. Tak dak kejaaa kaaa... Buat tambah dosa orang ja aih duk nengok. Bukan nak kata jeles ka dengki ka, orang len kawin anak beratus2, tak dak la pulak duk merenyeh lagu tu...

Gedik itu annoying tahu!!

Ni contoh pi rumah mertua ka, rumah family ka. Depan2 tv hat orang duk berkumpul tu laaa ampa nak bermanja2. Duk atas riba bagai... Alaaaahai, pelisss laaa. Nak manja2 masuk bilik! Senang cite. Nak duk atas riba ka, nak duk dalam kain ka, hat tu ampa punya pasai. Kakakakakaka... Itu bukan sweet! Itu gedik!! Gedik itu apaaa??? Gedik itu annoying Kak Tonnnnnnnnnn....!!!!

Hat ni pulak time makan together-gether with family ka (mertua), ngan budak2 opis ka, dinner ka, budak class ka, tang tu jugak laaaa nak bermanja2 suap menyuap. Berpegangan tangan, bergeselan kaki. Hadoi, lemah semangat mak nok. Maluuuuuuu kat meja2 sebelah, or satu meja dengan yang lain!! Itu bukan sweet! Itu gedik!! Gedik itu apaaa??? Gedik itu annoying Kak Tonnnnnnnnnn....!!!!

Ini pulak tempat awam. Contoh kat sini ialah bustop or sebagainya. Tengah orang duk ramai tu laaaa dia nak berpeluk2. Nak tunjuk kat sapa ntah. Bahagia camna pun, aihhh bukan nak kata iri hati tapi MORAL, MORAL!!! Itu bukan sweet! Itu gedik!! Gedik itu apaaa??? Gedik itu annoying Kak Tonnnnnnnnnn....!!!!

Haaaa ini memang selalu la. Nak2 kalau kat traffic light. Dia peluk orang depan sampai boleh pusing 360 darjah! Nak kata fobia naik motor, muke duk tersengih2 stim gituuuuu hahahaha. Jahatnya bahasa aku. Biaq pi, geram neh. Nak kata motor tu laju sangat, kekadang tengok bawak 40km/j aje ponnnn, dah tuuuuuu takot sangat pasaipaaa... Aku takmau aihhh laki ang. Hahaha... Itu bukan sweet! Itu gedik!! Gedik itu apaaa??? Gedik itu annoying Kak Tonnnnnnnnnn....!!!!

p/s : kalau ampa salah seorang pelaku2 di atas, mohon insaf ye. Tu belom lagi aku sentuh bab menggedik kat fb, tweet, dan sebagainya... Gedik tau dak! Gedik Gedik Gedik!!! Dan mohon ampun if terkecik hati. 

Bak kata Kak Tonnnn... Itu bukan sweet! Itu gedik!! Gedik itu apaaa??? Gedik itu annoying Kak Tonnnnnnnnnn....!!!! 

Salam Sayang,

9 comments:

sya ibrahim said...

Haha! Betoi! Very the annoying kott. Teringat masa bertunang dulu, nak pegang tangan jalan2 depan khalayak ramai pon pikiaq sepuloh kali takut orang cap gedik kat kita.

rinduan citarasa said...

dok kita berapa byk kak tonnn y awin taip.
bahhahhhaha

rinduan citarasa said...

berbulu tgk org y gedik ngan pasangan.

kalau dh gataii. pi masuk bilik

rinduan citarasa said...

eh..
awin mmg terro melukis.

jelesnya

THE LEKAT LEKIT STORY said...

klau peluk laki bini masa naik motor tu ok ja kot.. hahahaha.(bkn akak tau sebab akak keluar naik keta jer) sebab susah la kalau org nak nampak gedik2 cerita pasal laki kt FB.. blog ka.. kalau takdak motif & moral sekadar nak tunjuk betapa sweetnya laki akak. Laki akak memang sweet & funny.. tapi nak tgk sweet & funny dia bkn kat laman sosial & blog.kadang2 akak tgk org dok update pasal kesuwitan laki depa rasa kelakar jugak. sembang dgn laki pun nak cerita kat orang.. nak2 lagi cerita yg takdak moral of the story semata2 nak tunjuk sweet jer

Iffah Afeefah said...

marah betul akak kite ni

tp siyes mmg annoying sngt2

serabut mata tgk

hala ke tdak tu tetap annoyinggggg

najihahfara said...

yg part atas sekali tu sangat setuju. berbulu jugak tengok. kadang2 terpikir dorang ni x malu ke berromantik depan org huhu

Tuan Juhaida said...

Salam kenal.first time singgah sini.best entry akak ni.mmg annoying tgk adegan2 camni.memalukan.tambah bila kita ada anak kecil n anak kecil kita tanya depa buat apa?malu mama nak citer kan. Jemput singgah blog saya.sweetamieda.blogspot.com

kiera'sakura said...

alaaaaaaaa depa nak gitau "kami la yang paling suwitttttttttttttttt, kau hado???" hahahahahaha :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...