Thursday, 13 December 2012

KOSONG KOSONG!!

Assalamualaikum
Kadang2 dalam hati kita terpendam satu perasaan marah, geram, benci dan lama2 bila dipendam ia jadi dendam. Tak dak la manusia yang tak pernah rasa marah or perasaan negatif gitu kan. Bila tak mampu nak luah, tak terluah dan sebagainya, ianya lama2 makin bernanah. Gitu lah jugak dengan aku nyaa...

Aku ni sekarang sedang mengandung 6 bulan. Emosi sangat tak stabil. Kadang2 cuba kawal tapi tu laaa noh, dugaan sungguh. Bila dah kahwin, bakal dapat baby pulak tu, aku kena bersikap matang. Nak tak nak, i have to!! Buang jauh2 sikap main2. Sikap kurang sabaq. Panaih baran. Haaa tudia.

Pagi tadi, aku terbaca tweet dari Prof. Dr. Muhaya yang berbunyi... Jeng jeng jeng...

Tetiba sayu je baca dan terus mark sebagai favorites gituu!! Baca banyak kali, baca berulang2, tetiba tersenyum....

Indah kan?

So dengan ini, aku dengan seikhlas hatinya ingin mintak ampun mintak maaf dari hujung rambut hinggalah kehujung kaki seandainya ada tersilap kata, terkasar bahasa dari sebesar2 planet hinggalah sekecik2 kuman. Dan aku juga dengan berbesar hatinya memaafkan segala apa yang terbuku di hati kecik aku ni... KOSONG KOSONG okey??

Positifkan hati. Kalau boleh aku tak nak stress dalam waktu macam ni, tak nak baby dalam kandungan ni terpengaruh dengan sikap2 negatif dan perasaan2 negatif. 

p/s : buangkan yang keruh, ambillah yang jernih. benda yang kecik usahlah dibesar2kan... 

Salam Sayang,

5 comments:

citarasa rinduan said...

sayang kamuuuu.....
sis harap semuanya y baik2 bt kamu dan bb

Mrs. Abi said...

sayang sis juga... maceh... juga doakan yang baik2 buat sis sefamily... :)

Ummi Syafiq said...

mendoakan kamu makin matang dan tabah.ameen.jg diri jg hati, jg baby elok2.

hafiz hafizol said...

Nak pinjam la ayat dia nak buat status fb hahaha

Mrs. Abi said...

ummi syafiq : maceh kak... juga doakan yg baik2 utk akak :)

hafiz hafizol : hahaha hambik laaa kredit to me hokey!! hahaahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...