Thursday, 4 July 2013

REZEKI BUAT ANAK KAMI

Assalamualaikum
Huih lama gila tak update blog ni. Mau berhabuk bersawang berdebu ber ber ber ni.... Ni nak menaip tapi tak ada idea. Tak tau nak share pasal apa. Ikut aje lah gerak tari jemari ni. 

Alhamdulillah, Encik Rumate dah dapat kunci rumah baru. Kalau tak ada aral melintang, akhir puasa ni boleh duduk. Mean raya nanti kat rumah baru la. Itu pun kalau sempat siap hias, cat kesemuanya. Cat? Bukan rumah fresh dari ladang. Rumah tu dah berowner sebelum ni. Hehehehe... Nak wat dinding kalerful... Takmo la putih aje kan. 

Ekceli nak beli rumah yang baru fresh dari ladang tapi belum jumpa yang berkenan. Kalau ada pun, jauh dari tempat kerja Encik Rumate, dah la jauh hulu2 pulak tu. Encik Rumate dah la selalu out-station. Ada baby kecik pulak tu, dah tu kami ni bukan orang sini. Banyak risiko tuuuuuu...

Tapi tak apa la, Encik Rumate pun dalam proses nak buat lagi satu rumah sendiri atas tapak tanah yang opah dia kasi kat area Teluk Kemang. Katanya nak design sendiri pelan rumah tu. Puas hati la sikit kann... Sekarang tanah tu baru nak ditebang2 hutan2nya... Maybe tahun depan baru nak jalan. Rezeki anak kann...

p/s : i love u (hahahaha, xde motips)

Salam Sayang,

6 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

rumah ku syurga ku... rezeki anak kan... hehehe bestnya nak duduk rumah baru...tp penat nk mengemas la nanti

Mrs. Abi said...

tu la cik GKSB.... konpem penat tapi encik rumate dh mtk tlg budak2 opis dia dtg angkat brg nk cat hehehehe

Fizalinolie said...

Huhu... Beraya rumah baru. Best tu :)

aDisH.sHidA said...

syok la dah de umah sendiir nanti....

Lydia Miza said...

Wahh rajin mendeko la pasni die

kiera'sakura said...

Alhamdulilah sonoknya dah ada rumah sendiri kan. kira tunggu settle down dlu pasal keja skang nie. pastu baru la nk fikir bnda lain. dok PJJ nie ssh nak ada rumah sndiri dgn kewangan yg terbatas hukhukhuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...