Saturday, 29 September 2012

MUKA LAWA PUN TAK GUNA...


Assalamualaikum

Lepas maghrib tadi aku dengan encik suami ke rumah jiran lama dia. Kebetulan hari tu ada jumpa kat bandar so dia jemput sekali. Dan duduk2 sembang datang pulak kawan2 tuan rumah yang lain buat direct selling. Halamak, ni lemah ni. Tak suka. Tapi nak tak nak aku join la dengar sekali. 

Dengar je tau!

Bila time part ‘perapat’ ni haaa dia dh cucuk2 aku. Katanya, muka kalau lawa pun tapi kalau ‘longgar’ laki lari jugak. Cess! Tapi dia bukan tuju kat aku la, dia cakap aje. Then dia tanya aku soalan… Dan soalan ni aku nak tanya kat hampa jugak lah…

‘Agak2 suami akan pilih yang mana, muka lawa ka, atau ‘ehem2’ bagus?’
‘Penah tengok x, bini punya la lawa, tapi kena tinggal? Yang geramnya lari ikut minah indon yang muka pecah tu?’

Haaaa, kat situ aku pun terfikir. Betul jugak ape yang dia kata. Nafsu wanita ada 99 kan? Tapi nafsu lelaki 1 dan yang itu sahaja. Dan bak kata Ustaz Azhar Idrus, tak lawa tak pa, boleh tutup lampu…. Haaaa…. Hampa faham dak apa yang aku cuba sampaikan?

So moral of this entry, jangan asyik nak melawa atas aje, bawah pun kena jaga sama. Kikikiki… Ini bukanla aku nak melucah ke apa, saja sebagai pengajaran bagi yang dah kawin aje… Kalau rasa dah ‘kureng’ tu, kamu kena buat sesuatu. Have to!!

Salam Sayang,

2 comments:

Iffah Afeefah said...

hoit ini awin memang selamber je

patut 18sx tulis tang tajuk

#inesen2

kiera'sakura said...

auchhhh malu ai baca entry yu nie hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...