Sunday, 9 September 2012

SUSAHNYA ORANG NAK FAHAM...

Assalamualaikum...
Entah apa jadi pada blog buruk ni. Sejak laptop tak on gara2 broadband dah terminated, so hari2 aku kat rumah sangat lah bosan. Tak tau lah nak cakap apa. Betul gak apa orang kata, emosi ibu mengandung ni sangat tak stabil. Kadang2 benda kecik pun boleh jadi besar. Bukan sengaja nak mengada-ngada manja keras kepala. Tapi keadaan.

Ni sejak semalam tetiba pulak kepala mai pening. Pusing2 pastu rasa nak muntah2. So, nak wat rileks2 wat biasa aku try ber'whatsapp' dgn kwan2. BerFB jugak. Pastu terus kena marah. Katanya, dlm pening muntah pun sibuk nk online! Pastu katanya aku pening bukan sebab alahan, tapi sebab broadband xdak xdpt online.

Pastu dia suh minum susu aku tak nak. Bukan tak nak sebab keras kepala, tpi yang sebenar2nya aku ni tak suka bau susu. Dari kecik lagi memang kurang suka bau susu. Susu nespray aje dapat telan sebab bau susu tu tak kuat sangat. Ni sejak preggy kena minum ANMUM. Tu pun paksa diri minum. Tapi bila dah pening2 ni takmo la minum. Nanti pening, muntah pulak. Tapi kena marah jugak. 

Now, kesimpulannya... Benda tu tak ada la sakit sangat, bergantung pda keadaan. Kalau ada org pandai melayan, pening tu alahan tu rasa biasa saja. Tapi kalau org tak paham, sedih sangat. Aku pun bukan lah nak degil keras kepala. Dah cuba yg tbaik. Zaman degil dah blalu. Sekarang zaman mematangkan diri. Bukan nak memburukkan sesiapa, tp sekadar meluahkan prasaan.

Salam Sayang,

3 comments:

Iffah Afeefah said...

kne tolak ansur

en abi kenela paham preggy wife cmne kn

kiera'sakura said...

ala shian nya dia... pak abi pun mesti tatau tue cm mana nak hadapi wife dia yg preggy. baru ank first kata kan.. sabar ye :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

majuk la ni? hahahahha
sayang..org peknen mmg emo! itu encik abi kena fhm lbh. meh nak citer sbb akak mmg minum nespry.tp peknen takkan nak minum nespry kan?
anmum? oh tidak!! akak mentah berbaldi kalau suh minum itu. cuba gi klinik check up tu minta sample susu.kat klinik swasta byk sample free kan? akak blh minum enfa mama je, ada beberapa jenama susu ibu hamil ni.ada putih ada coklat. sila rasa satu2. jgn pilih satu jenis je. kalau beli dan minum segelas je sehari mana cukup adik sayang! so pilih yg sedap ye?

boring2 blh je on9, baca apa2 yg patut utk isi ilmu kita. kalau pening stop tau. tak elok lama2 on9 mungkin nnt pening dan tambah mual.

suami kurang fhm? ada yg begitu. sbb mereka bkn perempuan dan bkn semua perempuan juga fhm kerenah org hamil. sediakan bhn bacaan info2 utk dia lbh fahami emosi org hamil. peace!

selamat melalui detik2 indah ini adikku syg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...