Friday, 8 November 2013

BUAH KEDONDONG/AMRA

Assalamualaikum,

Heee, baru2 ni kan, we olls ke pasar malam tau. Then tengah syok usha2 kanan ngan kiri nampak makcik ni jual buah. Sekali pandang bertambun2 mcm buah mangga tapi kecik la sangat. Duk pikir dalam hati "ish makcik ni juai mangga time hujan2 sapa nak beli? kecik2 pulak tu, konpem masam tak boleh bukak mata"... 

Last2 terpandang pulak dia tulis KEDONDONG RM3/kg. Terbeliak bijik mata ni bila terbaca KEDONDONG tuh! Memang dah lama carik buah ni tapi tak jumpa. Alih2 depan mata, maunye tak menjerit kan. Menonong tinggai abang juai baju kat depan tu, pi kat makcik ni. Hehehe...

Sekilo bak ang aku beli. Macam banyak. Beli hari Selasa, hari Khamis dah licin. Memang tak sedar bila start makan. Tak masam ponnnn, lemak2 gituuu... Aku tak suka makan kulitnya. Pahit sikit. So, aku tokak buah tu, then kikis isi ngan gigi hehehehe... Dap emmmm....


p/s : orang utara panggil buah amra.

Salam Sayang,

1 comment:

Syaz Blackrose said...

emm.. terliur... buat air kedoodong asam boi pun sodap nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...