Wednesday, 15 August 2012

ALMOND LONDON KAMI


Assalamualaikum,

Semalam buat biskut raya Almond London. Sibuk la encik suami masuk dapur bila bau badam di goreng. Then tengah duk sibuk mix adunan, sibuk jugak dia masuk dapur. Sekejap2 masuk dapur, sekejap2 masuk dapur. Tengok2, dah surut pulak badam yang goreng tadi. Adoyai. Geram sungguh. Then konon buat2 marah la kan, tapi tak boleh. Asyik nak tergelak aje. Eeeiii...

Bila time nak menggentel, sibuk pulak dia nak menggentel sama. Tapi okey la, boleh sembang2 sambil kami menggentel2. Maksud saya, gentel adunan bersama badam ye. Pasang pulak lagu raya. Aduh... Tapi sikit aje la yang dapat. Dalam 100 biji aje. Kalau badam2 tu boleh diselamatkan, mungkin dapat lagi dalam 50 biji ekstra.

Adunan lebih terpaksa tekap dengan pentekap kuih tu. Encik suami punya idea, suh gentel sama bentuk macam almond london jugak. Katanya, nasib la sapa yang makan tak ada badam. Huhuhu tak baik mentipu. Tak ape la, kalau tak cukup nanti boleh buat lain. Isteri dia ni kan, raaaajinnnnn....
Ini dah siap dibakar. 
Yang hangit itu, harus ada!
Salam Sayang,

4 comments:

Iffah Afeefah said...

slalu sngt menyibuk di dapor en farabi ni

kene pasang gril la kat dapor win hahaha

Mrs. Abi said...

hahahahhaa itu la pasal iffah...

Ameerul Ashraf said...

HAHA! sampai yg hangit tu terus tergelak.

kiera'sakura said...

hitam manis yang hitam manis yang hitam manis............ hahahahaha

selamat hari raya awin, maaf zahir batin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...