Sunday, 12 August 2012

UWEK OH UWEK :(


Assalamualaikum

Hari ni mungkin dah start cuti sampai la hari raya. Sepatutnya hari ni dan esok masih kena kerja. Hari selasa baru start cuti. Tapi memandangkan petang semalam duk pening muntah-muntah macam orang keracunan makanan, sampai lembik badan ni. Nak angkat tangan pun tak larat, so terpaksa encik suami angkut pergi klinik rawatan keluarga (klinik panel).

Dah doc cakap dehydrate. Dah pulak kena cucuk masuk air. So, semalam dan harini, saya tak posa! Kehkehkeh... Ikutkan doc suh pi hospital besar, tapi saya sungguh2 tak nak. Kalau pi, konpem masuk wad paling kurang 1 malam. So, doc juz masukkan air. Balik rumah nak on lappy, terus kena bebel. Jadi terus tido sambil nangis2 kena bebel.

Sekarang muntah2 sangat kerap. Tak boleh bau hanyir ikan yang belum siang. Tak boleh bau sebarang benda busuk. Dulu elok aje boleh tahan bau busuk, now bau dari jauh pun dah start uwek2. Encik suami pun macam dah cuak. Hukhukhuk. Sedih. Saya bukan saja2 nak ngada2 uwek-uwek pun awak. Ingat best ke uwek-uwek. Sakit otot2 perut tahu. Kepala pun sakit.

Ni tetiba pulak pening tengok screen lappy. Silau. Tak tau la lepas ni dapat online ke tak. Ok la, off dulu. Gulk gulk gulk (sambil teguk twister). Hehe sempat lagi nyakat kan. Tata!!!

Salam Sayang,

13 comments:

aDisH.sHidA said...

take care awin...patut sms akak x balas

Iffah Afeefah said...

sian nye la mak buyung ni

sabo2

suami mne nak tahu

die ank pon xde lg haha

Citarasa Rinduan said...

Tabah ya dik. Dugaan pregnant mmg mcm tu. Mmg kita nk posa cukup sbln. Tapi dh mcm tu suratannya...

Sabar tau....

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

Kekurangan air nie memang biasa lah jadi kan sekarang bulan puasa? Lagi pulak nyamuk banyak sekrang, kena jaga minum air banyak2 masa buka ppuasa dan masa sahur, takut denggi.

Tahun lepas is kena denggi sebab kurang air lah.

nur amalina athman said...

take care tau..:)

fRaMe+LenSeS said...

Uishhhh trok juga pnangan pbawakan ni. Huu jgn la dia cmtu nt. Ahahahaa

Pka Rahim said...

jaga diri leklok ye awak :)

Pka Rahim said...

jaga diri leklok ye awak :)

kiera'sakura said...

ala sian dia.. xpe la sat je nie.. lepas 3 bulan nt insyaAllah ok dah

Yana Libra said...

ooo..dah mengandung ye? tahniah :)

cik chinta said...

waa...thniah

Mrs. Abi said...

thanks olls...

Waalid5035 ™ said...

tahniah..dugaan bg sang ibu..sama juga mcm isteri waalid..teruk alahan..kesian tgok...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...