Wednesday, 8 August 2012

AUNTIE ATAU KAK??


Assalamualaikum,

Saja tak ada kerja. Dah selamat 'keluarkan' semua. Baru la lega sikit. Ringan kepala ni ha. Hari2 macam ni, kadang2 bangun sahur pun sebab nak buat bekalan untuk 'dikeluarkan'. Kalau tak, sakit isi2 perut nak keluarkan benda yang tak ada.

Now baby sihat-sihat aja. Baru dalam kurang lebih 6, 7 minggu macam tu. After raya baru nak pegi check-up. Sekarang masalah2 pelik2 tak dak lagi. Cuma pening2 tu ja. Ari2 pun terasa senak if banyak sangat berjalan. Tapi doc cakap normal.

Selera makan fuh! Mabeles... Selepas mengidam nak murtabak awal2 posa dulu, dah tak dak nak makan apa2 dah. Encik husband pun pelik. Tak kan murtabak ja kot? Haih, sabaq la sat. Kang lama2 ada la tu. Setakat ni tak rasa nak makan pelik2 pun. See, bukan saja2 nak makan itu ini.

Tadi Kak Na (staff) datang hantar surat berhenti. Nak ikut suami ke Sarawak after raya. Datang bawak anak buah dia sekali umur setahun. Lupa pulak nak tanya nama apa. Comel! Ingatkan lelaki, rupanya pompuan. Dan... Aku masih tak dapat nak bahasakan diri dengan panggilan Auntie... Duk lekat nak sebut Kak jugak... Tak sedaq diri betul kan...

Salam Sayang,

5 comments:

Iffah Afeefah said...

baru sebulan lebih je baby

xpe akak pon kot hehe

Mrs. Abi said...

akak kan...hahahaha yes!!!

-gedek! said...

jangan 'nenek' sudah!

haha

kiera'sakura said...

klu saya dah terbiasa sebut 'achik kira' hihihi

Mrs. Abi said...

uncle gedek :
amboi nenek, belum beruban lagi...ekekekkee

kiera : emmmm ok gak tu kan...achik awin....hahahah...achik tu means makcik eh..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...