Thursday, 30 August 2012

KISAH BLACKBERRY DAN SI PEMAKAN BABI

Assalamualaikum...
Ni 1st time taip entry lepas raya haritu...Skarang dah susah nak online pakai lappy. Sbb broadband encik suami dah terminated. Memandangkan encik suami pn xpakai tenet sgt. Juz gne henpon aje, kebetulan pulak hp sony rosak teruk so pkai le 'semak' fon ni...

Say GUDBYE to SONY XPERIA
Alkisah la pasal 'semak' fon ni, org len dh tukaq fon cggih mnggih aku bru la nak tergedik2 nak tukaq jgak. Dh kecewa dan fedap dh dgn hp touch screen sony xperia (aku nk habaq kat ang tok sah la beli hp ni). Now encik suami adiahkan 'berry hitam' ni pd isterinya yg kian kuat merungut ni kan. Pegi survey dlm 4,5 buah kedai. Last2 kami terpedaya dgn si 'pemakan babi' tersebut.

Kena Bayar Deposit
Serius cakap aku tak penah sejarah dlm idop ni beli barang, kena bayaq deposit sebelum tokey tu pi amik brg. If kena order or makan ms beberapa hari logik la. Ini dlm almari tu je kot! Memula ingt dia nak pi amik kt kedai lagi satu ke. Tup tup cehh!! Deposit RM50 okey. So ksi je la sbb terpedaya dgn mulut manis mybe manis kot ye daging babi..

Dah Mula Diputarbelit
Bila dh dikuarkan hp, tetiba katanya kena tambah RM50 utk updated version. Then kalo nk casing dgn screen protector kena tambah lagi RM30. Means kena tambah RM80 utk updated version, casing dan sreen protector. Hangin tak?? Encik suami plak mcm nk kasi, tp bila  si 'pemakan babi' tu ckp :
'I juz offer,nak boley xnk xape..tp jgn komplen if hp hang or lembap' dgn nada poyo gile! Then aku kasitau kt si 'pemakan babi' tu xpyh updated version, no casing and no screen protector... Boleh upgrade sndiri n boleh beli kt pasar malam la casing tu

Tak Nak Rugi
Bila aku btegas xnak. Xlama pas tu dia ckp 'I offer u RM20 for casing n screen protector' pk pnya pk ok la kan. Tp kekurangan ajar tu mmg aku hangin. Kalau hgpa nk tau bila blik umah, encik suami godek2 rupanya hp tu version dh upgrade. Now blackberry pnya version 6 kn. Ceh nasib baik aku bijak xnk upgrade kan. Dia nk upgrade version 7 ke?? hahahaha,...

Bateri Problem
Malam tu syok la aku godek bb (blackberry) ni kan. Last2 bateri dh kurang. Bila masuk charger, nampak dh masuk tapi bateri tak naik2. Sampai la ke esok paginya. Encik suami balik keje terus dtg opis amik hp bwak pegi kedai balik. Tengok encik suami mcm hangin gila. Memula xnk ikot tp nak tgk gak sjauh mna dia nk ngamuk. hahahahaha...

Kena Tambah Duit Lagi
Sampai sana teruss ke kedai tu. Si 'pemakan babi' smlm xde. Ada org lain. Xsampai 24 jam gna dh rosak apa kes maaaa.. Katanya kena tambah RM30 kalo nak tkar hp baru. Hangin tak?? And kt situ baru aku tau yg laki aku garang gak orgnya. Tapi si 'pemakan babi' xnk rugi gak.. Nak jgak dia RM15 pn. Hambik la. Malas nak wat hal. Then laki aku bgtau kt dia jgn gerak, duk depan2, laki aku nak cek full nk install wasap,bbm dpan dia,cas dan sbgainya. Dh ok bru balik. So aku dpt hp baru la lagi skali. Ok je cuma keypad dia berbunyi kuat skit.

Lagi Sekali Bateri Buat Hal
Esoknya... Sampai opis aku tgk bateri dh merah. Padahal subuh tu dh cas dah. Ahhh sudah... Call encik suami. Kebetulan dia ada area situ terus dtg n bawak blik opis dia nak godek2. Kalo x ok ptg bru pi kdai tu balik. Tengahari tu aku sms laki aku with another hp, dia ckp dh ok dh. Bila aku tnya ape mslh n dia wat mcm mana, dia xjwp. Suspen sungguh aku...

Malu Sendiri
Balik umah bru laki aku ckp dh ok dh. Puncanya bateri tu tak letak elok. Kena tekan sikit sbb xrapat sgt. Hehehehe... Aku rasa konpem yg smlm pnya pegi tkaq bru tu masalah yg sama. Sebab memang benda yang jadi. Hahahahaha... Sengal tak? Skarang dh xde masalah. Masalahnya satu je, AKU TATAU NAK BBM NGAN SAPE... hhahaha

4 comments:

Iffah Afeefah said...

garang betul en abi ni

haha saba jekla ngn awin ni

mujur tak marah awin sme

adeh lawak2

Citarasa Rinduan said...

mmg suka bc kisah kamu,abi dan cinunnn tu..

dik.. thanks syer pengalaman. nk garang gak lps nie

##bbm tu apa## sis xada hp bb lahhhhh... hahaaa

kiera'sakura said...

cehhh punya la suspen baca smpai mata terbeliak2 last2 pasal salah letak bateri dengan kami2 skali tertipu adehhhhhh

org kedai tue pun mongoks sama hahhaaha

aDisH.sHidA said...

awin punya kes ok lagi banding akak huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...