Tuesday, 6 November 2012

SALAD TUNA, MUDAH CEPAT SEDAP DIMAKAN

Assalamualaikum,
Hai semua... Hari ni rajin sikit nak share satu resepi yang mudah, simple, cepat dan mengenyangkan. Sesuai bagi si bujang2 atau si malas masak atau yang suka makan macam aku ni haaaa... Even orang yang tak dak dapur pun boleh buat tau!
Haaa nampak tak? Ini adalah sarapan, boleh jugak buat minum petang atau makan malam. Salad tuna!! Resepi sangat simple...

Bahan2 :
- 1 tin sardin
- 1 paket mayonis (dalam 3-4sudu)
- 1 batang timun (potong dadu)
- 2 biji tomato (potong dadu)
- 1/2 bawang besar (hiris halus2)
- 3 biji cili api (potong halus2)
- 1 biji limau nipis (jusnya shj)

Caranya :
- Lenyek sardin sampai betul2 hancur dengan sosnya sekali, masukkan bahan2 lain, dan kacau! Boleh tambah bahan2 lain mcm salad, cheese atau sebagainya. Simpan dalam peti sejuk dan sedia untuk makan!
- Tak perlu masak. Makan dengan roti....

p/s : kami sangat suka makan benda ni. selalu ada stok dlm peti ais. :)

Salam Sayang,

4 comments:

hafiz hafizol said...

wah... ada lagi x tu dlm peti ? mintak skit.. heeee =p

kiera'sakura said...

tapi kira lagi suka yang kita masak tue. hihihihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak pun suka....kadang2 pki sardin, klu ada stok tuna pki tuna yg dlm dia olive oil tu. anak2 akak lbh suka tuna sbb tak berbau sgt. akak suka sardin sbb mak ajar pki sardin sejak kecik.nyum3...mengenyangkan.kat kantin sek selalu jual dulu2 kan?

Thempty Yanty said...

U! Im starving....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...