Wednesday, 25 July 2012

HANYA UNTUK DIA


Assalamualaikum...

Hari ni hari ke-5 kita berpuasa. Kesihatan 'kami' setakat ini sihat. Alhamdulillah. Rasa pening and sakit kepala tak sangat. Cuma rasa loya2 tu ada lah sikit. Tapi cepat2 cium bau minyak cap kapak, kasi lega. Buat kerja pun slow2 aje, sebab rasa pening bila ngadap screen lappy yang silau ni. Nak2 bila bukak system, bukak mics excel bagai. Huiiii...

Tadi pagi sampai opis awal, menung dalam keta dulu. Macam tak percaya yang aku mampu hadapi semua ni sorang2. Yelah memula aku macam tak boleh terima tanggungjawap as a kakak. Pastu aku dikurniakan seorang suami. Aku yang dulunya 'budak yang terlalu diberi muka' sekarang semua dah berbeza. Rupanya, aku boleh buat. Cuma nak atau tak aje.

Sekarang banyak benda aku kena belajar. Kerja2 rumah itu tak ada hal. Cuma yang aku kena banyak praktis, memasak. Banyak sangat lauk pauk yang selama ni tak pernah buat. Tapi aku mesti buat yang terbaik. Sebab... Syurga aku, dibawah telapak kakinya... Bukan ke seorang isteri yang diberkati suami, akan diredhai Allah?
Aku yang patut memberinya segala, 
Kerna aku mampu melakukan apa-apa saja....
Untuk dia !
Untuk dia !
Untuk dia !
(Untuk Dia - Najwa Latif)

Salam Sayang,

3 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

awin rajin ke dapur tak jd hal kot.asal rajin praktis sedaplah hasilnya kan.lelaki jrang yg cerewet psl rasa makanan kecuali dia pandai memasak..

Iffah Afeefah said...

tringin nk tgk gamba awin dan suami

misteri sngtla yang oiii

kiera'sakura said...

sama la bukan reti masak sgt.. slalu je bukak buku sbb lupa.. nanti klu kt umah mentua nk bukak buku jgak blh tak? errr errrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...