Sunday, 29 July 2012

DOANYA UNTUKKU


Assalamualaikum...
Harini dah 9 Ramadhan. Diam tak diam, dah 6 minggu 'dia' bersama aku. Syukur alhamdulillah. Sangat teruja sebenaqnya. Kadang2 tak macam percaya pun ada. Sangat cepat masa berlalu. Zup zap zup zap, dah hampir 2 bulan aku bergelar isteri kepada Al-Farabi. 

Semalam, masa tengok TV, tetiba aku rasa nak bertanya pada encik suami. Apa yang dia baca tiap kali dia cium dahi aku time bersalaman? Biasa la kan, kita akan bersalaman sebelum pegi kerja, balik kerja, lepas solat jemaah dan sebelum tidur. Tapi aku terperasan, dia baca something sebelum dahi aku dicium. Apakah? Ayat penunduk?? Dah lama nak tanya tapi tangguh2. Semalam tanya pun, dia banyak duk berdalih, bila aku dah feedup baru dia jawapnya...

'Ya Allah, berkatilah isteriku, selamatkanlah dia didunia dan diakhirat..'

Huwaaaaaa.... Terharu sangat, rasa nak menitik airmata bila dengar dia cakap macam tu... Maknanya, kalau 3, 4 kali sehari kena cium dahi, maka banyak itu jugak la dia mendoakan kesejahteraan aku. Maceh awak... Sayang kamu ketat2... Huhuhuhu...

Berkatilah ikatan kami hingga ke akhir hayat... Amin

Salam Sayang,

6 comments:

-gedek! said...

semoga sampai syurga...!

Mrs. Abi said...

huhuhuhu uncle, thanks ya!!

kiera'sakura said...

wahhh terharu jugak... Amin2.. semoga ke bahagiaan berpanjangan hingga ke syurga Amin

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Smga di amalkan hgga akhir hayat

Mrs. Abi said...

kiera : thanks kiera..

kak lekat lekit : hahaha hope mcm tu laa....

Citarasa Rinduan said...

Sweettttt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...