Monday, 9 July 2012

BUBUR JADI NASI, KASUT TAKDAK SIZE!!

Assalamualaikum...
Tadi after lunch tetiba suamiku sms katanya dia balik awal, demam. Bila tanya dah pi klinik ke belum, dia cakap belum. Haihhh... Pesen ape la pulak ni kan. Pemalaih ni kannn...

So balik2 tengok dia dah terlentang depan tv. Oh, tak sehat betul la tu. Then tetiba dia teringin nak makan nasi air katanya. Yang ada sup2 tu. Aku pun masakkan la. Tapi lupa lebihkan air. Bubur jadi nasi. Ingat nasi jadi bubur aje yang jahanam? Bubur jadi nasi pun jahanam jugak okey!!

Keluarlah aku ke kedai belikan makanan yang diidamkan. Sebab aku pun tak masak kan. Pas beli aku ke farmasi. Tup2 parking depan kedai kasut, sebelahnya farmasi. Ahhhh, singgah dulu... Tapi terrrrlama pulak. Sebab kasut tak dak saizz!! 

ini kasut banyak murah, jadi aku geram so nak beli jugak!!

See, size 7 nkooo... Yang ada size 5 ngan 7. Tapi yang 5 kecik sangat, 7 pulak longgar sikit. 6 habis... Tapi nak jugakkkkk....

So, si adik kedai tu suggest beli benda ni. Tampal kat belakang dalam kat tumit kasut tu... So, ketat la sikit kan. Takde lah kaki ke depan, kasut tertinggal kat belakang!! Hehehehe...

Then nak pi farmasi, alahmak, tutup pulakkkkk... Nasib baik ada lagi satu farmasi seberang jalan nun. So beli ubat demam sakit urat. Haihhhh, veteren sungguh! 

Balik2 tengok encik suami dah tertidur kelaparan. Kesiannn... 

Salam Sayang,

3 comments:

aDisH.sHidA said...

lawa kasut...ala2 kasut kak jugak..tp kak punya xde tumit..flat je...

eh beli ubat urat hahahaa...
yg tu x beli ke....

Pakcu Sofi said...

isk3~

Yana Libra said...

lawa jugak kasut tu~ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...