Monday, 23 July 2012

HARI KE-3 BARU DAPAT MERASA


Assalamualaikum... 

Selamat sudah berbuka untuk hari ke-3 Ramadhan. Hari ni 1st day berpuasa + bekerja. So far so good. Semua berjalan dengan lancar. Oleh kerana dah 2 hari teringin nak makan murtabak, hari ni balik kerja aku pegi beli sendiri kat bazar. Dapat murtabak terus pecut balik nak masak nasi dan goreng sayur sikit sementara suami balik beli lauk2 sikit. Sambil drive bercucuran airmata, sebak sebab akhirnya dapat jugak menjamah murtabak.

Bukan susah sangat pun nak beli murtabak. Dan bukan mahal sangat pun. Awat la payah sangat nak tolong belikan. Duk pi ikut nasihat mengarut Tuan Haji. Kata Haji, jangan beli terus makanan yg wife mengidam. Beli selepas hari ke-3 wife mintak supaya tak mengidam benda mengarut. Ntah mana dapat ntah. Ngarut je!


Lega dapat rasa murtabak. Walaupun lepas makan, semua terkeluar balik. Ini murtabak Terengganu. Kuah merah. Kuah kari tak dak! Kalau kat Kedah, dia kasi kuah kari. Kuah merah ni kalau nak kena mintak. Itupun mungkin dapat dalam 2 sudu aje kuahnye. Tapi aku suka kuah yang ini.

Salam Sayang,

8 comments:

Pecinta pink^^ said...

tadi baru lpas mkn murtabak daging..hhee.

mynameismy said...

kalau My lagi suka kuah kari hehe

Pka Rahim said...

semalam pon pka dapat makan murtabak. huhu :))

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

alhamdulillah dah dpt mkn pun

Mrs. Abi said...

hehehhehe...mampu tersnyum bila dgr murtabak..kalo x, monyok aje

Citarasa Rinduan said...

Alhamdullilah... Klu en zalie...asal minta pasti ttunai.. Syukur walau xmengidam.. Sbb tu saiz bdn sis xxl

IntaNBerliaN said...

a'aa sy pun sk kuah merah ni :-)

kiera'sakura said...

ala ala siannya die, rasa nak nangis sama.. seyes.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...