Thursday, 28 June 2012

KEK KARAMEL ABI ABI


Hari ni rasa sangat ceria. Kenapa? Sebab tadi dalam 15 minit sebelum waktu kerja tamat, suamiku sms mintak aku buatkan Kek Karamel macam hari tu. Then aku mulanya rasa malas nak buat dan aku mintak dia sediakan bahan2 kalau betul2 nak. Aku bagitau resipi ada dalam laci kat kabinet dapur. Then dia kata dia sanggup!

Hah, aku mintak dia sukat gula 70 gram sebanyak 3 bekas serta blend kasi halus dan asingkan telor putih dan kuning. On da way aku balik, dia call cakap dah siap. So, sementara aku nak sampai rumah, aku mintak dia putar dulu telur putih untuk meringue tu. Sampai umah dah kembang dah.

So, aku pun ape lagi. Tengok dia macam minat je nak buat. Kasi arahan. Masuk itu, kacau ini, campur itu, campur ini. So, 70% kek karamel ni En.suami yang buat. Walaupun dia banyak main2. Tapi so far so gud! Lihatlah hasilnya...

Kek Karamel Abi Abi (dia yang kasi nama). So lepas ni dah tak wujud nama kek karamel dalam rumah ni, tukar pada KEK ABI2. Kek batek pun laki aku boleh tukar nama kek belut. haishhh... Ade ke kek batek jadi kek belut! Gara2 dia kena prank kt opis dulu, dh lekat nama tu smpai ke hari ni.





Gud job sayang! Lenkali dah boleh buat sendiri dah... Hahahaha...


p/s : Entry ni aku buat semalam. Tapi tak publish sebab semalam aku publish entry yg sebelum ni. Takkan nk publish dua2 sekaligus ye dak? Layan je lah!

Salam Sayang,

7 comments:

aDisH.sHidA said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah....best nya ada suami leh tolong di dapur..untung la...nasib baik menjadi kan...

gtau en abi...akak ckp tahniah..

Mrs. Abi said...

hehehehe...dia tolong bukan sebab nk tolong...tapi sebab dia yg nak sangat makan....

Yana Libra said...

rajinnya suami awak~ :)

Mrs. Abi said...

cik yana : dia rajin sbb dia nak makan....dia mmg suka mkn benda ngarut2 mcm ni.... :P

Iffah Afeefah said...

Ceiit jeles sme kek abi2

Sy xstat2 jgk wat ni

Kira Kekuri said...

wahh nampak sedap :D

Cik Paus said...

akk...share la resepi..nmpak sedap... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...