Friday, 29 June 2012

NASI AYAM KAMI


Salam Jumaat...
Memandangkan hari ni cuti, dalam jadual hari ni kena bergotong-royong. Dah siap solat subuh tido sekejap, then bangun buat sarapan. Basuh baju, jemur, kemas2 rumah. Then tiba2 suami dapat panggilan dari kawan dia yang duk dekat Kelantan nak mai singgah. So, bincang punya bincang depa maybe sampai lepas jumaat. Jadi kami suami isteri kena cepat2 siapkan lunch untuk kami dan mereka juga. 

Punya duk pikir nak masak apa, tapi yang paling senang, Nasi Ayam. Bahan2 dah ada, simple, tak perlu banyak2 lauk pauk. So, bergotong-royong lah kami menyiapkan lunch. 

Inilah rupanya sedikit sebanyak yang perlu ada dalam masakan Nasi Ayam. Yang part ayam tu, bukan hangus okey... Hehehe, Tapi sebenarnya memang terrrrhangus sikit. Sibuk goreng sambil potong timun, sampai lupa. Dah bagitau siap2 kat En.Suami, ini bukan hangus, tapi memang style orang Kedah buat ayam macam gini. Ekekekekeke...  (resipi ayamnya dari kak Lydia Miza)

Thanks suami sayang, walaupun banyak main kat dapur, tapi banyak membantu. Semoga sikap awak yang suka membantu walaupun banyak main tu berkekalan sampai bila2. Hidup ceria selaloooo kan? kan? kan?

p/s : sedang menanti tetamu datang and makan sekali. lapoooo.....

Salam Sayang,

5 comments:

mUm_tAz said...

Kemain ye alasan nak cover ayam tu hangus, hahaha, x leh blah,
p/s kami budak inesen blaja satu mende arini, :D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tp rupa mmg hangus..hahaha

aDisH.sHidA said...

terliur la...

Kira Kekuri said...

follow sini kak, sebab bnyak mknan. ehehe ;p salam perkenalan :)

Mrs. Abi said...

hahahahhaa makanan ape la sangat huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...