Monday, 4 June 2012

STORY BAKAL ISTERI : 2 DAYS TO GO


Hyep!!

Tinggal lagi hari ni dengan esok aku bergelar bujang. Lusa 6 June aku bakal bergelar seorang isteri. Besar okey tanggungjawap tu. Orang kata, nak tunggu matang tak semestinya bila dah dewasa. Matang itu bila seseorang mampu memikul tanggungjwap yang diamanahkan. Betul tak?

Setakat ni semua persiapan dah settle. Esok malam kami akan bergerak ke sana, menginap di homestay buat sementara waktu. Tak ley jumpa2 sangat. Insyaallah hari Rabu tengahari baru ke rumah nenek dia. Bersiap2 untuk malamnya akad nikah. 

Hari ni dah 3 hari aku demam. Hari ni kurang sikit tapi tekak masih perit2. Badan pun masih suam2. Bila makan ubat demam, selimut kasi peluh2 pastu sihat sikit. Then lama2 dia panas balik. Maklumla cuaca sekarang ni panas. Pastu aku kesana kemari. Air pun kurang minum. Bila dah jadi macam ni baru nk minum bergelen2 air...

Emmm... 


------------------stop cite sedih---------------------------

Ekceli aku nak kongsikan yang entry besday aku tu. Hepi sangat sebab kawan baik aku, kuku, dah contact aku!!!Petang tu agak time nk rehat2 dalam bilik, baru tengok henpon. Mesej dari kuku!!! Sangat terkejut. Hepi gile... Dalam demam2 pun boleh gak aku tersenyum.


Terus bergayut sekejap ngan kuku. Makan nasi pun laju2 sampai tercekik sebab nak cepat nk sambung sembang2 dengan kuku. Sambil2 rehat2 sambil2 sembang. Sampaila tertido. Tapi, menyesal sangat tertido. Menyesal sangat!!!!! Sebab, lepas pada aku tertido, buat sekian kalinya  aku gagal menghubungi kuku lagi...


Mungkin aku kena tunggu tahun depan pada tarikh 2 June 2013??


Sangat susah sebenarnya bila kita memerlukan orang. Sangat susah. Tapi tak apa la, kalau orang dah tak suka kat kita. Apa boleh buat. Thanks jugak pada kawan2 yang lain, wish me luck!!! 

2 comments:

Iffah Afeefah said...

kuku sgt misteri

npe die wat cmtu

aiyooo mne ley dmm2

ishhh

Along Usop said...

mungkin dia takut ganggu hidup awin..
untuk beri ruang awin fokus pada kehidupan awin..

apepun syukurla dah dapat kontek semula..

maksudnya dia selamat alhamdulillah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...